Pause – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pause – C / C++ – Fórum – Programujte.comPause – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
puainthecity
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

zajímalo by mě, proč příkaz

system ("pause");
funguje jen někdy....na mém PC mi překladač vyhodí error, ale na jednom počítači to úplně stejný překladač překompiloval zcela bez problému...jak je to možné?

Možná že je to začátečnická chyba, ale spousta velmi pokročilých Céčkařů neví čím to je.
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 11. 2008   #2
-
0
-

To puainthecity : záleží na OS... myslím že system() funguje jen na win

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
puainthecity
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2008   #3
-
0
-

To crAzY^ : Na všech odzkoušených počítačích (bylo jich 8) byl windows XP pro. To je na tom to nejzáludnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 11. 2008   #4
-
0
-

To puainthecity : aha... a na některých to jde a na některých ne? to je divný... s tim jsem se ještě nesetkal

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
puainthecity
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2008   #5
-
0
-

To crAzY^ : Takže to asi vážně nebude začátečnická chyba :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
Wizard0
Stálý člen
21. 11. 2008   #6
-
0
-

To puainthecity : Funkcia 'system' je zadefinovana v include subore 'stdlib.h' urcite ho includujes? Niektore IDE to robia automaticky, takze mozno tam kde ti to funguje kompilujes cez IDE ktore to includuje atomaticky a inde nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
bukaj_0010
Věrný člen
21. 11. 2008   #7
-
0
-

puainthecity
na mém PC mi překladač vyhodí error, ale na jednom počítači to úplně stejný překladač překompiloval zcela bez problému...
A co kód kolem? Jakou chybu překladač přesně vyhazuje?

spousta velmi pokročilých Céčkařů neví čím to je
:o)

crAzY^
myslím že system() funguje jen na win
system() je ve standardu C, takže to není windows-only záležitost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
KIIV+42
God of flame
21. 11. 2008   #8
-
0
-

myslim ze to je jen tim stdlib.h ... dev-cpp to zkousne i bez nej pokud je nastaveny C ale v C++ uz tam ten hlavickovy soubor nutne byt musi


jo a myslim ze pause neni prikaz na linuxu... ve win je to normalni program

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 11. 2008   #9
-
0
-

To bukaj_001 : tak to sorry, pořád jsem měl za to že to jede jen na win...

všem se omlouvám :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
puainthecity
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2008   #10
-
0
-

Diky moc všem za rady...opravdu to byla začátečnická chyba a neměli jsme zakomponovany soubor stdlib.h ....je divné že si toho nikdo nevšiml...je možné že to je nastavením...používám dev -cpp a musí to tam být.....děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
ondra.holub+1
Stálý člen
22. 11. 2008   #11
-
0
-

Pokud se to překládá jako C, tak je možné některé standardní headery vynechat (nemusí se includovat). Obvykle pak překladač vyhazuje warning, ale není to podmínka. Ovšem v C++ už toto možné není. Tam se ten header prostě includovat musí. To je možná ten rozdíl.

Funkce system je ve standardu, funguje samozřejmě i na Linuxu, Unixech apod. Akorát už není jisté, jestli tam bude existovat to, co je parametrem té funkce system.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý