Ach ta mrtvá Java? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ach ta mrtvá Java? – Java – Fórum – Programujte.comAch ta mrtvá Java? – Java – Fórum – Programujte.com

 

16. 8. 2006   #1
-
0
-

Jen blázen se ji začíná učit, nebo spoléhá, že je v ní budoucnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Alan0
Věrný člen
16. 8. 2006   #2
-
0
-

A můžu se tě zeptat na důvod, proč si to myslíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
16. 8. 2006   #3
-
0
-

Jj můžeš. Java je jazyk, který firmě Sun nevydělával a tak ho uvolnila jako open source. Promiň, ale těch bláznů co v ní píše opravdu znatelně ubývá. Podle jakéhosi grafu ze stránek sanu je jich okolo 0,7 %. Pokusím se ho najít a dám sem link. Navíc popiš mi výhody např. oproti rodině .NET nebo C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
16. 8. 2006   #4
-
0
-

Doporučil bych místo materiálů Microsoftu číst něco jiného.
Ten graf, o němž se zmiňuješ, totiž určitě nebyl na stránkách Sunu.

Víš že:

- Nakladatelé prodají ze všech jazyků daleko nejvíce knih právě o Javě?

- Nezávislé autority tvrdí, že zhruba 60 % nově otevíraných rozsáhlích aplikací je vytvořeno právě v Javě.

- Java je hlavním programovacím jazykem v takových "zanedbatelných" společnostech jako IBM, Oracle či HP o Sunu ani nemluvě.

- Programy pro mobilní telefony, které nyní představují poměrně velký business, jsou programovány prakticky výhradně v javě.

- Java je hlavním programovacím jazykem na většině světových univerzit. Když se s jejich vyučujícími na toto téma bavíš, odpoví ti, že sice za 10 let její existence již vznikly jazyky, které by byly pro výuku lepší, ale podniky, které odebírají jejich absolventy, trvají na tom, že chtějí absolventy, kteří umějí programovat v Javě.

- V Javě v současné době programuje téměř 4 miliony programátorů.


A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
16. 8. 2006   #5
-
0
-

já jenom doplním třeba přenositelnost, která ani v .net ani v C++ NENí!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Tomáš Bos0
Stálý člen
16. 8. 2006   #6
-
0
-

Luk?? Chadraba napsal:

Java je jazyk, kter? firm? Sun nevyd?l?val a tak ho uvolnila jako open source.


Firma Sun narozdiel od MS pochopila silu Open Source a tym ziskala obrovsku vyhodu v podobe volneho zasahu do implementacie samotneho systemu, cim umoznila vylepsovanie a rozsirovanie od inych ludi. Zober si, ze mas program do ktoreho ty sam mozes naprogramovat nejaku revolucnu vec, ale vzhladom na to, ze ten program je od MS tak nespravis nic. Sun (alebo ini, ktori robia open source) ti dava volne pole posobenia a nijak ta neobmedzuje, takze si mozes zdrojak upravit podla vlastnych potrieb.

Luk?? Chadraba napsal:

Promi?, ale t?ch bl?zn? co v n? p??? opravdu znateln? ub?v?.


Tak to je potom asi anomalia, ked pracovnych ponuk pre ludi, ktori ovladaju Javu tak strasne pribuda.

Luk?? Chadraba napsal:

Podle jak?hosi grafu ze str?nek sanu je jich okolo 0,7 %. Pokus?m se ho naj?t a d?m sem link.


Na ten graf sa strasne tesim.

Luk?? Chadraba napsal:

Nav?c popi? mi v?hody nap?. oproti rodin? .NET nebo C++?


nevyhody C++ -> nebezpecne konstrukcie (zo strany programatorov) v podobe ukazatelov, manualne rusenie objektov, zlozitost, prenositelnost, ...

.NET -> Skusk si napisat nejaky program v Jave a v C#? Zdrojak nebude moc odlisny. Tento framework je vysledkom podpisu dvoj miliardovej zmluvy Sunu a MS. MS pravdepodobne okrem ineho pomenil komentare v zdrojakoch ako aj nazvy niektorych objektov a premennych a ako bonus vyprodukoval par "kvalitnych, stabilnych a spolahlivych" modulov. A naviac si dal este vsetky tieto veci (napr. operator suctu apod.) samozrejme patentovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Dan0
Duch
4. 9. 2006   #7
-
0
-

Tak mi prijde, ze na tenhle server prispivaji samy ..... a to vcetne admina

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
4. 9. 2006   #8
-
0
-

Lukáš Chadraba napsal:

Jen blázen se jí začíná učit nebo spolehá, že je v ní budoucnost.



Jen tak naokraj - java je stále nejpoužívanější jazyk a to se ještě nějakou dobu nezmění.

Al napsal:

já jenom doplním třeba přenosytelnost, která ani v .net ani v C++ NENÍ!



Zajímá mě co myslíš tou přenositelností, když v .NET a C++ neni.

Tomi napsal:

Tento framework je vysledkom podpisu dvoj miliardovej zmluvy Sunu a MS. MS pravdepodobne okrem ineho pomenil komentare v zdrojakoch ako aj nazvy niektorych objektov a premennych a ako bonus vyprodukoval par "kvalitnych, stabilnych a spolahlivych" modulov. A naviac si dal este vsetky tieto veci (napr. operator suctu apod.) samozrejme patentovat.



Tak takhle jsem se už dluho nezasmál - dobrej vtip. :)) Ještě připiš, že Windows jsou kopie Linuxu a MS Office je napodobenina OpenOffice a bude to super.

xxsawer napsal:

Tak mi prijde, ze na tenhle server prispivaji samy ..... a to vcetne admina


No já jsem narazil jen na jednu lamu - na tebe.

Autor příspěvku se jen pokouší vyvolávat flame (koukněte do diskuse - není to poprvé) a navíc vůbec neví o čem mluví.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DeaLer+2
Hero
4. 9. 2006   #10
-
0
-

Tomi napsal:

Pre DeaLera:

http://www.microsoft.com/presspass/press/2001/jan01/01-23sunpr.mspx

http://www.javaworld.com/javaworld/jw-11-1997/jw-11-infoworld.msmoves.html

http://www.techlawjournal.com/courts/sunwvmsft/Default.htm

http://www.businessweek.com/1997/42/b3549054.htm



Díky tohle jsem nevěděl - pročet jsem to jen zběžně a na žádnou přímou spojitost s .NETem jsem nenarazil, ale jen spojitosti IE a VJ++ (dnes J#). Pokud tam někde je něco o .NETu, tak mě prosím nasměruj.

BTW: to, že jsem tvůj předchozí příspěvek bral jako vtip považuj za narážku na přepisování komentářů a přejmenování objektů - tak pod úrovní MS není

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tom?? Bos0
Stálý člen
4. 9. 2006   #11
-
0
-

Ono konkretne .net sa tam spominat nemusi, no zo samotneho kontextu sa da usudit vselico a nemusi sa to tykat len IE: "On March 11, 1996, Sun and Microsoft entered into a licensing agreement which allows Microsoft to use, modify and adapt Java Technology. Microsoft proceeded to use Java Technology in developing MS Internet Explorer 4.0, and other software products."

Narazal som len na to ako sa niekedy MS chvali niektorymi vecami a vydava ich svojsky za privatne a revolucne, co sa casto krat nemusi zakladat na pravde. Ja osobne pouzivam .NET Framework velmi rad a dovolim si povedat, ze sa mi v nom lepsie programuje ako v Jave.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
DeaLer+2
Hero
4. 9. 2006   #12
-
0
-

Tomi napsal:

Ono konkretne .net sa tam spominat nemusi, no zo samotneho kontextu sa da usudit vselico a nemusi sa to tykat len IE: "On March 11, 1996, Sun and Microsoft entered into a licensing agreement which allows Microsoft to use, modify and adapt Java Technology. Microsoft proceeded to use Java Technology in developing MS Internet Explorer 4.0, and other software products."

Narazal som len na to ako sa niekedy MS chvali niektorymi vecami a vydava ich svojsky za privatne a revolucne, co sa casto krat nemusi zakladat na pravde. Ja osobne pouzivam .NET Framework velmi rad a dovolim si povedat, ze sa mi v nom lepsie programuje ako v Jave.



Díky za navedení - Microsoft proceeded to use Java Technology in developing MS Internet Explorer 4.0, and other software products. Z této části vyplývá, že pokud MS využil k vývoji .NET Frameworku JAVU, tak to udělal na základě té smlouvy (tedy legálně) a nikdo ho za to nemůže napadat (netvrdím, že ty to děláš, ale někteří by se jistě našli).

BTW: totéž můžeš udělat ty pokud budeš mít dostatečný kapitál a sepíšeš s někým smlouvu.

PS: .NET bych za nic nevyměnil

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý