Porty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porty – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Plebejec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 11. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

mam jeden malý problém, takže ja v C++ nerobím som Javista ale potrebujem si napísať v C++ funkciu ktorá mi na daný port vyšle signál. Ja si tú funkciu do Javy voperujem, len s tým adresovaním portov mám problém. Tak či by mi niekto neporadil alebo neposlal link.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.42.–
o-lox0
Super člen
24. 11. 2008   #2
-
0
-

Pis priste platformu (linux,win,..) at to ma smysl.
Nejrychlejsi to ale budes mit najit si nejakou uz hotovou free dll.
Pokud potrebujes neco specifictejsiho nebo to chces Ceckem vrhni se na tohle:

relativne snadne pristupne C++ s MFC
http://www.codeproject.com/KB/system/cserialport.aspx

Neobjektovy pristup:
Pro zapis pouzijes - po nakonfigurovani - WriteFile(...)
(budes tu potrebovat naucit se zachazet s vic funkcema)

DCB dcb;

HANDLE hCom;
DWORD dwError;
BOOL fSuccess;
hCom = CreateFile("COM1",
GENERIC_READ | GENERIC_WRITE,
0, /* comm devices must be opened w/exclusive-access */
NULL, /* no security attrs */
OPEN_EXISTING, /* comm devices must use OPEN_EXISTING */
0, /* not overlapped I/O */
NULL /* hTemplate must be NULL for comm devices */
);

if (hCom == INVALID_HANDLE_VALUE) {
dwError = GetLastError();

/* handle error */
}

fSuccess = GetCommState(hCom, &dcb);

if (!fSuccess) {
/* Handle the error. *
}

/* Fill in the DCB: baud=9600, 8 data bits, no parity, 1 stop bit. */
dcb.BaudRate = 9600;
dcb.ByteSize = 8;
dcb.Parity = NOPARITY;
dcb.StopBits = ONESTOPBIT;
fSuccess = SetCommState(hCom, &dcb);

if (!fSuccess) {
/* Handle the error. *
}

/* Set the event mask. */
fSuccess = SetCommMask(hCom, EV_CTS | EV_DSR);

if (!fSuccess) {
/* deal with error */
}

/* Create an event object for use in WaitCommEvent. */
o.hEvent = CreateEvent(NULL, /* no security attributes */
FALSE, /* auto reset event */
FALSE, /* not signaled */
NULL /* no name */
);

assert(o.hEvent);

if (WaitCommEvent(hCom, &dwEvtMask, &o)) {
if (dwEvtMask & EV_DSR) {
}

if (dwEvtMask & EV_CTS) {
}
}

Linux:
http://www.linuxquestions.org/questions/programming-9/writing-to-serial-port-devttys0-24463/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
MaS0
Návštěvník
24. 11. 2008   #3
-
0
-

dotaz na builderu.cz-http://forum.builder.cz/read.php?16,2823502

Ale obecně doporučuji to nebastlit na zelené louce a použít již hotovou odladěnou
třídu Tserial_event viz odkazy:

Popis:
http://www.tetraedre.com/advanced/serial2.php
Zdrojáky:
http://www.tetraedre.com/advanced/files/serial2.zip


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
Plebejec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 11. 2008   #4
-
0
-

Dík a paralelné porty by nejako nešli?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý