Úkol podruhé – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úkol podruhé – Python – Fórum – Programujte.comÚkol podruhé – Python – Fórum – Programujte.com

 

24. 2. 2006   #1
-
+1
-
Zajímavé

Sna??m se nepolevit a p?ij?t na tento ?kol:Vytvo?te program, kter? bude tisknout: Kolik je 7 x 2 ?, kde ty 2 ??sla (7 i 2) jsou n?hodn? generov?ny mezi 1 a 10 (v?etn?).
St?le si mi to neda??, ale j? to mus?m d?t dohromady.Chci se to nau?it, a proto nepolev?m.
Zat?m se mi poda?ilo jenom tohle,ale nesm?jte se mi. Chci se jenom zeptet jestli tohle m? n?jak? smysl nebo ne.
D?ky za pomoc.

for x in 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10:
import random
random.randint(x,x)
print "Kolik je",x*x
kus=x*x
print "V?sledek",kus

N?sob? to pouze v?dy stejn? ??sla.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
25. 2. 2006   #2
-
0
-

Aderon napsal:
for x in 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10:
import random
random.randint(x,x)
print "Kolik je",x*x
kus=x*x
print "V?sledek",kus

N?sob? to pouze v?dy stejn? ??sla.


tak j? jsem v pythonu taky celkem nov??ek, ale ?ekl bych ?e import random by melo byt prvni.Dale bych m?sto "for x in 1,2,3...pou?il proste for x in range(10).D?l? to to stejny.Potom bych to random.randint(1,10) ulo?il do prom?n? t?eba x.To stejny bych ud?lal je?t? jednou a to ulo?il do prom?n? y.Pak print "kolik je",x,"*",y,"?".Nejsem si jistej, jestli sem ti ?rkl to co jsi pot?eboval:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Farundel0
Super člen
25. 2. 2006   #3
-
0
-

V prve rade by to chtelo opravdu importovat modul jeste pred cyklem...dale, prikazem random.randint(x, x) sice nahodne cislo vytvoris, ale:
1) generujes cisla z intervalu <x; x>, coz znamena, ze o nejakem "nahodnem" cisle vlastne nemuze byt moc reci ;o) ta funkce ti vrati vzdycky cislo x
2) ty tou funkci nicemu nepriradis zadnou hodnotu, takze ten vysledek zustane viset "jen tak v lufte" ;o) spravne by to melo byt

a = random.randint(1, 10)

b = random.randint(1, 10)
promennou x bys volit pro prirazovani nemel, protoze promenna s nazvem x uz je ridici promennou cyklu...zrejme by to funkci cyklu neovlivnilo, ale je to dost takovy krecovity, vzhledem k tomu, kolik mame jeste jinych krasnych pismenek ;o)

prikaz
print "Kolik je",x*x
ti tedy vypise ctverec soucasne hodnoty ridici promenne cyklu

pokud bys tedy pouzil muj vyse uvedeny kousek kodu, vypis otazky by vypadal takhle
print "Kolik je", a, "*", b, "?"

snad jsem to vysvetlil alespon trochu srozumitelne...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Farundel0
Super člen
25. 2. 2006   #4
-
-1
-
Mimo téma

2geon: mel bych takovej malej navrh - nechtel bys napsat nekam do pravidel o tom, jak se ptat, aby lidi zakladali ke kazdemu ukolu (lekci) vzdycky jednu mistnost? proste kdyz uz by existovala mistnost treba "1. lekce", tak by se vsechny dotazy k teto lekci nebo ukolum pro ni, smerovaly do toho threadu...co ty na to? mozna by pak byl ve foru trosku vetsi poradek...
proste, aby to vypadalo stejne jako na foru Python Challenge, tam takovy pravidlo pro dotazy maj...
napadlo me to, kdyz ted Alderon zalozil ke stejnemu ukolu novou mistnost...mozna by to tady pak bylo pozdeji prehlednejsi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
25. 2. 2006   #5
-
0
-

možná že jo, až na to , že tohle forum neni na administraci tak dobrý (zatím), aby se to dalo ukočírovat - přesouvat, mazat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
25. 2. 2006   #6
-
0
-

V?em moc d?kuji je to pro m? ponau?en?.To ?e se d? p?i?adit a= random.randint(1,10) jsem vůbec netu?il. No je vid?t ?e na to nem?m bu?ky, ale mysl?m ?e to nevzd?m. Mo?n? je to taky t?m, ?e si k tomu m??e ?lov?k sednout a? ve?er a je "vycucanej" z pr?ce.Je?t? jednou d?ky a bude se sna?it p???t? moc neotravovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
25. 2. 2006   #7
-
0
-

2Alderon: k tem bunkam: vsechno se da naucit, jde jen o to, jak moc clovek chce...

a vubec neotravujes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
p-motycak0
Newbie
2. 3. 2006   #8
-
0
-

zdravim, zacinam s pythonem a napsal jsem program z lekce2, ktery vypada takto a funguje:

import random
cislo=random.randint(0,10)
cislo2=random.randint(0,10)
print "Kolik je:",cislo,"x",cislo2,input("? (napis odpoved a
stiskni enter) ")
vysledek=cislo*cislo2
print "spravna odpoved je",vysledek


Bohuzel nevim, jak ulozit uzivatelovu odpoved do promenne, abych s ni mohl operovat pro "if,else..." a vypsat napr."ne tohle je spatne,dobre je..." jestli vite co myslim. taky je mozne ze mam spatne zadane to input, s tim jsem mel taky lehce potize, ale metodou pokus/omyl to dohromady funguje... Jinak vzhledem k tomu, ze parkrat jsem uz nekde "vytuhl" a treba hodinu jsem se moril s nejakou blbosti, si myslim, ze by bylo dobre nekam na konec stranky, treba do odkazu umistit jak by to melo cele vypadat spravne, jen tak na overeni!!! myslim ze nejsem jediny, a takovehle hodinove trapeni spis jednoho od uceni odradi...dekuji moc, nashle

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
2. 3. 2006   #9
-
0
-

print "Kolik je", cislo, "*", cislo2, "?"

vstup = input()
takhle nejak treba?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
p-motycak0
Newbie
2. 3. 2006   #10
-
0
-

A jo! ja jsem se s tim moril abych to narval do ty jedny otazky a takle je to uplne jednoduchy dat tu otazku s input jako novou vetu! chacha, diky moc!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
2. 3. 2006   #11
-
0
-

Rado se stalo...preju hodne stesti v dalsim studiu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
p-motycak0
Newbie
2. 3. 2006   #12
-
0
-

dik,akorat by fakt bylo lepsi kdyby se nekam na konec stranky dalo spravny cely reseni!!! hned na dalsim jsem se totiz zase zasekl(udelat aby se ten postup opakoval pomoci for x in...). se mi vzdycky vypise treba 10x za sebou,ale hned, ne az po zadani odpovedi...to bych vas tady mohl taky otravovat 5x denne:( no to ale necham na vas.jeste jednou diky,jdu to zase zkouset:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
2. 3. 2006   #13
-
0
-

Jo to uz je vec geona, ale osobne si myslim, ze by pak serial neplnil svuj ucel...navic vzdycky si muzes prohlidnout uz odevzdany ukoly a pripadne se inspirovat tam __ale__ je vzdycky mnohem lepsi prijit na reseni sam...
takze doporucuju se obrnit trpelivosti, naucit se mit rad dokumentaci, kterou dostanes ostatne s instalaci pythona a hlavne - nevzdavat se snadno...
ted nerikam, ze bys neco delal spatne...mluvim preventivne i pro ostatni ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Farundel0
Super člen
2. 3. 2006   #14
-
0
-

A jeste jedna vec: pokud mas problem s nejakou lekci nebo ukolem, tak bud pis do mistnosti s nazvem te konkretni lekce a pokud takova neexistuje, zaloz ji - to zase rikam tak ke vsem, bude tu tak pak urcite vetsi poradek, bude se tak lepe hledat pripadnym dalsim tapajicim pythonyrum, tim padem ubude zbytecnych opakujicich se dotazu tykajicich se stejnych nebo podobnych problemu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
2. 3. 2006   #15
-
0
-

uff, tak a je to a ještě něco navíc, co přijde :-). Ale přesunout ji? založení témata zatím nejde :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
p-motycak0
Newbie
2. 3. 2006   #16
-
0
-

asi je to tak,ale myslim ze kdo se to chce naucit tak toho vyuzivat nebude! navic kdyz fakt clovek uz nevi a mori se s tim tak ho to spis odradi...to je ale fuk, ale prosimte, kde najdu kdyztak ty ukoly ktere odevzdali ostatni?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
2. 3. 2006   #17
-
0
-

Výpis úkolů vpravo v menu nemáš? Pod Odevzdat úkol a nad FAQ.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý