Automatická akce formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automatická akce formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutomatická akce formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
25. 11. 2008   #1
-
0
-

Mám takový dotaz. Používám tento kód :

<form action="pokus.php" method="post">                   

<input type="text" id="Input" value="pokus" name="text" />
<input type="submit" value="Tlačítko" id="tlacitko" />
</form>

A potřebuji, aby se na to tlačítko nemuselo klikat, ale aby se třeba po 5 sekundách samo zmáčklo, prostě aby se ta akce vykonala automaticky. Myslíte že to je možné nějak vytvořit? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Reklama
Reklama
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
25. 11. 2008   #2
-
0
-

Ještě jsem si uvědomil, že bych byl rád kdyby nějaký ten script byl v java scriptu a ne v php, protože tuto stránku budu používat na PC a ne na serveru. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
25. 11. 2008   #3
-
0
-

Najdi si praci s timery v JavaScriptu. A v PHP by to stejne neslo udelat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
25. 11. 2008   #4
-
0
-

To CommanderZ : Díky za radu. Hledal jsem ale nic solidního jsem nenašel, myslíš že bys mi mohl napsat nějaký script který to umí? Já totiž java script neumim vytvářet :smile1: , umím ho akorát přidat do nějaké stránky. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
tom*p0
Stálý člen
25. 11. 2008   #5
-
0
-

Dej tomu formuláři nějaké jméno (name atribut) a do tagu body přidej atribut onload s následujícím obsahem:

onload="setTimeout('formular.submit()',5000);"

formular je jméno formuláře, 5000ms je ta doba, kterou čekáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
25. 11. 2008   #6
-
0
-

To tom*p : Díky moc za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
25. 11. 2008   #7
-
0
-

To Petr : Ty jsi se ale na začátku ptal, jak by to šlo aby se odeslal formůlář po 5 sekundách od doby co se vyplní nějaký input, že? V tom případě bych použil událost onChange a dal ji přímo do toho inputu...pro představu:

<input type="text" name="nazev" onChange="setTimeout('form1.submit()',5000);" />

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
25. 11. 2008   #8
-
0
-

To Nefaritus : Nene. Myslel jsem to přesně tak, jak to napsal Tom*p, ale dík onChange se mi může taky hodit. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý