Jak vyvolat proceduru z jiného modulu? (Excel) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak vyvolat proceduru z jiného modulu? (Excel) – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJak vyvolat proceduru z jiného modulu? (Excel) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mircosoft+1
Věrný člen
25. 11. 2008   #1
-
0
-

Poraďte, prosím...

Mám Excel (2003), v něm sešit a v něm několik listů. Na každém listu je pár tlačítek a podobných věcí. Potom mám hromadu proměnných, procedur a funkcí, ke kterým bych potřeboval přistupovat ze všech listů. Podle manuálu je to jednoduché: použít slovo Public. Mezi těmi proměnnými mám i pole a ta public být nemůžou, takže budou lokální a budou se o ně starat public procedury.
Ale: když pak takovou public proceduru zkusím zavolat z jiného listu jen tak napsáním jména, překladač řekne, že ho nezná. Tak před něj připíšu jméno listu, ve kterém je definována. To překladači vyhovuje, dokonce automaticky opraví velikost písmen, takže ji našel.
Ale č. 2: když to pak spustím, skončí to chybovou hláškou, že takováhle metoda v tom objektu není.

Takže otázka zní: Kde mám definovat procedury, aby šly volat z kódu libovolného listu? Zkoušel jsem modul ThisWorkbook, ale to nepomáhá.

Prohledáno (neúspěšně):
- Nápověda k VB
- Celé tohle fórum
- Google, několik stránek o VB

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.161.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
26. 11. 2008   #2
-
0
-

Bylo mi doporučeno deklarovat ty procedury jako public v novém modulu. Tak jsem to zkusil, ale problém je, že v modulech nemůžu deklarovat objekty s WithEvents, což nutně potřebuju. Prý to musí být "class module", ale nevím, jak z obyčejného modulu udělat class.
Takže otázka č. 2: Kde deklarovat objekty s withevents, abych na ně mohl z "globálních" procedur?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.161.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Mircosoft+1
Věrný člen
27. 11. 2008   #3
-
0
-

No nic, prostě hodím všechno na jeden list a bude po ptákách.

Konec vlákna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.161.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý