Ahojte
dostal som za ulohu spravit program:
Vytvorte program vypoctu viacrozsahoveho VA-metra z univerzalneho meracieho pristroja, ktory ma zakladne parametre U=60mV, R=5 ohm, I=?.
Tlacte: a) Zakladne parametre U, R, I
b) Pre voltmeter novy rozsah a predradny odpor
c) Pre ampermeter novy rozsah a odpor bocnika
Mam to robit v pascale.. nechcem aby ste mi to vypracovali ulohu a) som spravil nic zlozite len by som chcel vediet ako mam vypocitat ulohu b).. a c)..
v skole nam nato nedali ziadny vzorec a ja si s tym neviem rady ak by niekto vedel by som bol rad a ak by sa dalo aj vysvetlit ako dosiel po vysledok nie iba vzorec nech to uz aj pochopim :) ale naprogramovat si to chcem uz sam len neviem nato tie vzorce ak nejake su :(
Dakujem
Fórum › Pascal
VA-meter
To o-lox :
Rs je asi predradny odpor u voltmetra a Rb odpor bocnika u ampermetra? no a vo vzorci vidin nejake Un a In to je asi nominalne napätie a prud ze.. a to je aktualna hodnota ktora sa teraz meria a tu odkial dostanem? .. A este tie nove rozsahy pre voltmeter a ampermeter to tiez neviem ako dostanem
To KIIV :
tieto zakladne vzorce mi nemusis pisat to viem ... to som ti prave pisal z s tym si mi moc nepomohol
To ale šíleně plaveš v elektrotechnice. Doufám žes humanitní obor!!!
++
vida N jako nominální mě nenapadlo.
Un jako novy rozsah napeti ktereho chces dosahnout.
In novy rozsah proudu ktery do toho pustis.
U,I puvodni hodnoty univerzalniho meridla
Novy rozsah bude readln(Un); Doufej ze nemas pocitat nekolik rozsahu najednou.
Naopak - Novy rozsah z odporu uz nema s Elektrinou nic spolecneho. To je prevod rovnice (nenapisu to i kdyby mne na rohy nabirali:)
To o-lox :
uz som to pochopil diky
mne neslo do hlavy to ze ucitelka ktora nam to davala hovorila ze In a Un mam vypocitat.. co bolo podla mna blbost a preto som to nevedel az dnes som zasiel za ucitelom ktory sa tomu asi rozumie viac a ten mi povedal to co som si aj myslel ze to mam zadat ja .. sry za ten zmetok okolo
diky za rady
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Resetování meterial editoru — založil lokem22
Moderátoři diskuze
TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu