Problém s rozlišením. – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s rozlišením. – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProblém s rozlišením. – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
elias0
Newbie
26. 11. 2008   #1
-
0
-

Zdravim.Mám vytvořený web (na monitoru s rozlišením 1280x1024) a mám rozmístění stránky poskládané, jak chci.Ale když se na web podívám na monitorem s menším rozlišením, prvky se mi rozháží.Existuje nějaký kód, který optimalizuje web pro všechna rozlišení?Pls poraďte

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.135.–
Eliáš
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
26. 11. 2008   #2
-
0
-

To elias : Poradím ti optimalizovat pro jedno rozlišení a to v dnešní době pro 1024x768. A nebo se dá taky použít layout s procentuálními šírkami prvků, ale to nedoporučuju :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
elias0
Newbie
26. 11. 2008   #3
-
0
-

Diky ale potrebuji spis poradit konkretne.Dávám sem kód:



body
{
min-width: 630px; /* 2 x (LC plna-sirka + CC padding) + RC plna-sirka */
}

#container
{
padding-left: 200px; /* LC plna-sirka */
padding-right: 190px; /* RC plna-sirka + CC padding */
position: relative; /* Resi "nekonecnou" stranku v IE7 */
}

#container .column
{
position: relative;
float: left;
}

#center
{
padding: 10px 20px; /* CC padding */
width: 100%;
}

#left
{
width: 180px; /* LC width */
padding: 0 10px; /* LC padding */
right: 240px; /* LC plna-sirka + CC padding */
margin-left: -100%;
}

#right
{
width: 130px; /* RC width */
padding: 0 10px; /* RC padding */
margin-right: -100%;
}

#paticka-uvnitr
{
clear: both;
}

/*** oprava pro IE ***/
* html #left
{
left: 150px; /* RC plna-sirka */
}

/*** Stejna vyska sloupcu ***/
#container
{
overflow: hidden;
}

#container .column
{
padding-bottom: 1001em; /* X + padding-bottom */
margin-bottom: -1000em; /* X */
}

/*** oprava paticky ***/
* html body
{
overflow: hidden;
}

* html #paticka
{
float: left;
position: relative;
width: 100%;
padding-bottom: 10010px;
margin-bottom: -10000px;
background: #FFF; /*** Stejne jako u body ***/
}

/*** Jen pro vzhled ***/

body
{
margin: 0;
padding: 0;
background: #FFCC00;
}

#hlavicka, #paticka-uvnitr
{
font-size: large;
text-align: center;
padding: 0.3em 0;
background: #FFCC00;
}

#left
{
background: #FFCC00;
}

#center
{
background: yellow;
}

#right
{
background: #FFCC00;
}

#container .column
{
padding-top: 1em;
text-align: justify;
}
#levypanelobal
{
float: left;
width: 170px;
margin: 5px 0px 5px 5px;
padding: 2px 2px 2px 2px;
font-size: 90%;
}

#pravypanelobal
{
float: right;
width: 130px;
margin: 5px 5px 5px 0px;
padding: 2px 2px 2px 2px;
font-size: 85%;
}

#hlavnipanelobal
{
padding: 5px 150px 5px 190px;
}

#hlavnipanelhlavicka
{
background-color: #dddddd;
}

#hlavnipanelpaticka
{
background-color: #dddddd;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.135.–
Eliáš
tom*p0
Stálý člen
26. 11. 2008   #4
-
0
-

Asi ti neporadím konkrétně, ten dlouhý kód se mi číst nechce, navíc je to zbytečné, když ke stylu nepřibalíš i HTML.

Nejjednodušší je zabalit všechno do jednoho divu a tomu nastavit pevnou šířku v css (ale existují i jiné možnosti). V prohlížečích s menším rozlišení se obsah zobrazí v té šířce, v jaké je definován a návštěvník webu si kdyžtak zascrolluje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
26. 11. 2008   #5
-
0
-

Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale asi chceš, aby jsi měl 630px široký div, který by byl zarovnán na středu při každém rozlišení? Pokud ano, tak ten vytvoříš takto (btw. nechápu smysl atributu min-height u tagu body :)...

body {

padding: 0;
text-align: center;
}

div#kontejner {
width: 630px;
margin: 0 auto;
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
elias0
Newbie
26. 11. 2008   #6
-
0
-

to Nefaritus:Díky moc za konkrétní pomoc.Zítra se na to mrknu na té obrazovce s menším rozlišením a doufám že už to bude v pořádku.Každopádně díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.135.–
Eliáš
26. 11. 2008   #7
-
0
-

Rozliseni muzes zmenit i na sve obrazovce (leve mysitko na plocku->vlastnosti->zobrazeni). A ten samy efekt ma i zmenseni velikosti okna prohlizece.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problem... — založil

Problém s TP — založil kodooo

Problem — založil Ghosta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý