Nemohl by mi někdo udělat korekci? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nemohl by mi někdo udělat korekci? – PHP – Fórum – Programujte.comNemohl by mi někdo udělat korekci? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
27. 11. 2008   #1
-
0
-

Pro výběr z MySQL jsem použil příkaz:

 @$dbv = mysql_query("SELECT * FROM clanky, cl_counter,_team WHERE clanky.autor = '$autor' AND clanky.id_clanku = 'cl_counter.id_clanku' LIMIT 5 ORDER BY cl_counter.pristupy DESC");

Ale vypisuje mi to ERROR:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\VertrigoServ\www\Sinet Evolution\redakce.php on line 56

NEvíte někdo co s tim?? docela to spěchá..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 11. 2008   #2
-
0
-

mozna by nebylo od veci zbavit se toho @ abys taky vedel proc ti to nechce vykonat to query...
minimalne bych dal mysql_query(..) or die(mysql_error())

jinak mam trochu pocit ze to chcipa na tom ze mas 3 tabulky a podminkou spojujes jen dve

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
27. 11. 2008   #3
-
0
-

1) Zavinac pred promennou je k nicemu, dava se pred funkci, ale opravdu jen kdyz potrebujes akutne skryt nejake chybove hlaseni.
2) Podminka neni u JOINu nutnosti - proste to pak spoji vsechny zaznamy se svemi.
3) A jinak - doporucuju uvadet joinovaci podminky primo do seznamu tabulek

FROM

tabulkaA JOIN
tabulkaB ON (tabulkaA.poleA = tabulkaB.poleB)
nebo kdyz se spojovaci pole jmenuje v obou tabulkach stejne
FROM

tabulkaA JOIN
tabulkaB USING (nazevPole)

aby te to nezmatlo
tabulka, tabulka, tabulka

je ekvivalentni
tabulka JOIN tabulka JOIN tabulka

Osobne doporucuji pouzivat to JOIN, ne to sice delsi, ale v delsich vyrazech je to o hodne prehlednejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
psenik0
Návštěvník
28. 11. 2008   #4
-
0
-

Zkusil jsem to přepsat a když jsem to přepsal na:



$dbv = mysql_query("SELECT * FROM clanky,cl_counter WHERE clanky.autor = '$autor' clanky.id_clanku = cl_counter.id_clanku LIMIT 5") or die(mysql_error());

A error to konečně vypisuje, lepší by bylo kdyby to vypsalo tu databázi, ale aspoň něco:-) tk co?::


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'clanky.id_clanku = cl_counter.id_clanku LIMIT 5' at line 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 11. 2008   #5
-
0
-

vis o tom ze by tam mely byt logicke spojky?
clanky.autor = '$autor' AND nebo OR clanky.id_clanku = cl_counter.id_clanku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
psenik0
Návštěvník
28. 11. 2008   #6
-
0
-

Už to běží;;) díky. Nevšiml jsem si toho, že jsem nenapsal mezi podmínky spojky... dik moc, mějste se;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Jak to udělat — založil Dave

Jak udělat podmenu — založil PoklickaPan

Jak udělat hodiny — založil frontm4n

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý