C# vyvolani události – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# vyvolani události – .NET – Fórum – Programujte.comC# vyvolani události – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cybernick0
Newbie
28. 11. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, potreboval bych poradit zdali a jak jdou v C# vyvolávat takové události jako je napr. kliknutí tlacítka mysi, ale bez toho abych fyzicky mysi nekam klikl. Proste v nejake casti programu potebuji aby se na nejakych souradnicich, ktere odnekud ziskam, provedlo kliknuti mysi...
Jde to? Predem diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 11. 2008   #2
-
0
-

Ano, jde to

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.159.–
mephi0
Expert
28. 11. 2008   #3
-
0
-

otvor si designer vo visuale. (to je režim keď vidiš ako bude formular vyzerať) označ formular (klikni na to tvoje prazdne miesto) potom klikni pravym -> vlastnosti (properties), otvori sa ti panel kde su vlastnosti ako farba, velkost ... hore je taky blesk, klikni na neho a ukažu sa ti eventy, ktoré je možné odchytávať. Najdi niečo s myšou, podľa toho aky potrebuješ, je ich tam viac. 2x na neho klikni a automaticky sa ti vygeneruje f-cia a zároveň sa visual studio postará o jej pridanie do eventu (že sa vykoná po kliknutí). Takže maš metodu do ktorej môžeš začať písať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
cybernick0
Newbie
28. 11. 2008   #4
-
0
-

To mephi :

Ano, ale takto ziskam metodu, ktera odchytava udalost, kdyz nekde kliknu mysi. Ja ale potrebuju tu udalost kliknuti mysi vyvolat a ne odchytnout... Viz ovladani touchpadu - pohybem prstem ziskavam x, y souradnice a chci aby se na nich vyvolala udalost kliknuti mysi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
mephi0
Expert
28. 11. 2008   #5
-
0
-

aha, zle som to pochopil sry. No ak chces klikat do svojho programu tak je to blbost, takto sa funkcnost nikdy neriesi. a pokiial chces klikat do ineho programu tak asi treba posielat do operacneho systemu udalosti pomocou nejakych api funkcii. S tymto nemam skusenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
cybernick0
Newbie
28. 11. 2008   #6
-
0
-

To mephi :

Uz jsem nasel jak na to. A to z pomoci API jaks psal.
Diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

C# vyvolani udalosti — založil cybernick

Vyvolání TForm2 — založil TenglerDaniel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý