[c#]switch jak se vrátit na začátek? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[c#]switch jak se vrátit na začátek? – .NET – Fórum – Programujte.com[c#]switch jak se vrátit na začátek? – .NET – Fórum – Programujte.com

Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #1
-
0
-

Ahoj mám tento kod.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace DailyRoutine
{
class MainClass
{

public static void zapis()
{

string hodnota = Console.ReadLine();
Console.WriteLine(hodnota);
int vyber = int.Parse(hodnota);

}

public static void Main(string[] args)
{

Console.WriteLine("Další z těch obyčejných pátků. Přišel jsi domů ze školy a není do čeho píchnout.Co chceš dělat?");

Console.WriteLine("1.Jako obvykle si půjdu zapnout kompl a zkouknu si mail.\n2.Jdu ven třeba někoho známeho potkám a bude hned co dělat.\n3.Mám hlad jdu vybrakovat ledničku.");

switch (vyber)
{
case 1:
Console.WriteLine("Nedočkavě vyplňuješ login na e-mail. Jako vždy se ti to povede, až na počtvrté. Super,píše ti Pavel(bestfriend), že jedou dnes večer na chatu pařit a ptá se jestli nechceš jít s nimi");
Console.WriteLine("1.O ničem nepřemýšlíš a odpovídáš, že pojedeš.\n2.Kašleš na to nikam se ti nechce a zůstáváš doma.");
string hodnota1 = Console.ReadLine();
int vyber1 = int.Parse(hodnota1);

switch (vyber1)
{
default:
Console.WriteLine("Prosím volte z odpovědí 1 nebo 2.");
zapis();
break;
case 1:
Console.WriteLine("A");
break;
case 2:
Console.WriteLine("B");
break;

}

break;
case 2:
Console.WriteLine("B");
break;
case 3:
Console.WriteLine("C");
break;
default:
Console.WriteLine("Prosím vyberte z 1, 2 nebo 3.");
break;
}

}
}
}

A potřebuji aby když se ve switchi vyber1 zmáčkne něco jiného, než 1 nebo 2, aby jsem se vrátil na začátek switche. Zatím jsem se dostal jen k tomu , že mohu znovu zadat hodnotu pomocí metody (zapis), jenže to jak sami uznáte mi je k ničemu. Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
zonda0
Stálý člen
29. 11. 2008   #2
-
0
-

pomocou metódy :

static void Main(string[] args)

{
consolovaAplicacia();
}

private static void consolovaAplicacia()
{
Console.WriteLine("1:zadal si 1\n2:zadaô si 2");
switch (vyber)
{
case 1: Console.WriteLine("DOBRE"); break;
case 2: Console.WriteLine("DOBRE"); break;
default: Console.WriteLine("Zle vyber iba 1 alebo 2");
consolovaAplicacia(); break;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #3
-
0
-

No ale co kdyz pak ten case budu dále větvit? To by se přeci pořád opakovalo. To neexistuje příkaz vrať se na začátek?

Nahlásit jako SPAM
29. 11. 2008   #4
-
0
-

To Figa : Dá se to zařídit, ale v případě OOP bych to považoval za chybu v návrhu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #5
-
0
-

Dobre tak to delat nebudu. Jak to ale aplikovat na ten muj kod? Nějak se mi to nedaří. Přeco když budu u 10-té otázky tak jen kvůli tomu, že jsem spletl číslo dělat celé znovu.

Nahlásit jako SPAM
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #6
-
0
-

Nebo se to da udelat uplne jinak? Ma to byt textová hra, kterou pozdeji importuji do WinAPI

Nahlásit jako SPAM
29. 11. 2008   #7
-
0
-

To Figa : Pokud musím v konzolové aplikaci čekat na vstup uživatele a mám mu nabidnout možnost začít znovu (opravit nějakou volbu), můžu využít třeba cyklus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Quiark0
Věrný člen
29. 11. 2008   #8
-
0
-

k řešení zondy: Pokud se nemýlím, jde o rekurzivní volání té samé funkce, což zrovna v tomhle případě nechceme. Sice to bude fungovat, ale je to špatně.

Figa: řešením je cyklus (třeba while). Není to sice úplně primitivní řešení, ale takhle se to dělá a naučit se to stejně budeš muset. Tip: když si dáš kus kódu do metody, budeš tam místo x řádků mít jen volání té metody a bude to přehlednější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.68.–
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #9
-
0
-

Děkuji moc použiji while...do . Takže mám dávat každý výběr do metody? Jak ale potom přidělovat proměnné?

Nahlásit jako SPAM
Quiark0
Věrný člen
29. 11. 2008   #10
-
0
-

Do metod dej ten kód, který se tam hodí. A proměnné buď můžeš mít ve třídě, takže na ně všechny metody dané třídy uvidí, nebo je můžeš posílat do metody a pak posílat výsledky zpátky (normálně přes parametry a návratové hodnoty).

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.68.–
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #11
-
0
-

Predstavoval jsem si to tak ze budu do sebe vnorovat switche a na konci kazdeho bude v defaultu, ze kdyz ta hodnota bude jina nez pocet case tak se switch zacne provadet od zacatku. Ted v tom mam uplnej gulas. Je to realizovarelne?

Nahlásit jako SPAM
paul270
Návštěvník
29. 11. 2008   #12
-
0
-

No aby se switch znova vyhodnotil, tak nějak musíš skočit na jeho začátek. Takže se můžeš vrátit třeba cyklem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Figa0
Super člen
29. 11. 2008   #13
-
0
-

Muzete prosím to napsat jak ten cyklus použít. Přiznáms e už se mi to dnes nechce zkoušet. Nechal bych to, až na zítra.

Nahlásit jako SPAM
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
30. 11. 2008   #14
-
0
-

int f;
do {
kód...
if(podminka_pro_ukonceni cyklu)
f = -1;
}while(f >= 0);

bude se opakovat dokud bude f vetsi nebo stejne jako nula

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Figa0
Super člen
30. 11. 2008   #15
-
0
-

Aha, takže jako podmínku pro ukončení cyklu dám že vyber nesmí být větší, než počet voleb...Pokud to dobře chápu.

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý