Nasilne vypnutie windows – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nasilne vypnutie windows – Delphi – Fórum – Programujte.comNasilne vypnutie windows – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ha20
Newbie
30. 11. 2008   #1
-
0
-

Ako vypnem nasilne vindows? nasiel som exitwindows(EWX_FORCE,0); ale napr. taka mozila hodi okno ci chcem ulozit okna a uz sa pc nevypne, skusal som vselijake shutdown programy a pri moznosti nasilne vypnutie to prelomilo aj mozilu :) cize to ide. Viem ze nasilne off nieje dobre pre programy ale jak to spravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.13.–
Reklama
Reklama
czbero0
Stálý člen
30. 11. 2008   #2
-
0
-

Stačí spustit příkaz

shutdown -s -t 01
kde "s" je vypnout a "t 01" je čas, který nám win udělí na ukončení rozdělané práce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
ha20
Newbie
1. 12. 2008   #3
-
0
-

czbero napsal:
Stačí spustit příkaz

shutdown -s -t 01
kde "s" je vypnout a "t 01" je čas, který nám win udělí na ukončení rozdělané práce.



toto neje nasilne vypnutie win ale obycajne vyuzivajuce procesu windows. okrem toho by som musel vyuzivat konzolu a dalsie okremtoho to nieje nasilne

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.177.–
o-lox0
Super člen
1. 12. 2008   #4
-
0
-

Domnívám se že ty speciální vypínací utility používají jednoduchou enumeraci běžících procesů, které pak terminují násilně. Což ExitWindowsEx bude dělat jen přes CloseProcess.

Tudíž (zkusit) pouzit dohromady tyto API:

Process32First(str) {zisk id}

{obejit zvlastni procesy lsass,winlogon,csrss,smss,system,explorer,dllhost,msdtc,svchost,services,ctfmon}
handle:=OpenProcess(str.id) {zisk handle}
TerminateProcess(handle,0);
ExitWindows(FORCE+POWEROFF)


Nemusim snad dodávat že bych se s tim nedělal pokud si napřed zjistim že ani TerminateProcess s Mozillou nehne, pak se chce zaměřit jestli má na to něco v Options.
Ale nedovedu si na druhou stranu představit nic (čistého a) silnějšího než TerminateProcess!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
ha20
Newbie
6. 12. 2008   #5
-
0
-

no to vyzera rozumne, dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Vypnutie PC v C# — založil Anonymní uživatel

Vypnutie PC v C++ — založil Lukáš

Vypnutie lcd... — založil Nrigo

Vypnutie PC s assemblerom — založil Jefries

Vypnutie zvuku — založil dartanan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý