Java a spustitlený soubor – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java a spustitlený soubor – Java – Fórum – Programujte.comJava a spustitlený soubor – Java – Fórum – Programujte.com

 

wokena0
Stálý člen
30. 11. 2008   #1
-
0
-

Nazdar lidi,
nejde nějak zabalit SWING aplikace do exe,nebo do spustitelného souboru?Díky moc za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.248.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #2
-
0
-

Klasická Javovská aplikace je buildována do souboru *.jar. Jedná se o "klasický spustitelný soubor" (pokud je JAR samozřejmě správně vytvořen...). Nevím o co je *.exe "více spustitelné".
Jinak Java aplikaci sice do EXE zbuildovat jde (stačí použít Google že...), ale ještě mi nikdo nikdy neřekl jediný rozumný (!) důvod, proč to dělat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Quiark0
Věrný člen
30. 11. 2008   #3
-
0
-

No víš co, když k tomu pak přijde BFU a zrovna z nějakého důvodu má javu blbě nainstalovanou (nebo si nainstaloval Nokia Application Suite, které si .jar asociovalo na sebe a tudíž nejde spustit, jen nainstalovat do mobilu #@%*(#&!!), tak se to .exe hodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
darthdeus0
Stálý člen
30. 11. 2008   #4
-
0
-

Nebo taky proto, že s sebou člověk nechce tahat X MB knihoven a chce si hodit aplikaci např. na flashku aby si ji mohl pustit kdekoliv, ne jenom tam kde je Java.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
wokena0
Stálý člen
30. 11. 2008   #5
-
0
-

Když někdo děla SWING,tak nemůže chtít po tom člověkovy,který to používá,aby si nainstaloval 120 MB JDK :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.248.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
Jasper0
Věrný člen
30. 11. 2008   #6
-
0
-

No ono pokud se nepletu, tak i když to převedeš do exe, tak stejně musíš mít nainstalovanou javu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #7
-
0
-

Quiark: No to je pravda. Ale od toho se dají naprogramovat (nebo použít už hotové) launchery, které koncového uživatele laika od spouštění .JAR, a případné konfigurace JRE, odstiňují. Ty už pak můžou mít na Windows platformě klidně podobu *.exe

Darthdeus: To by jsi ale musel výsledný program zkompilovat do kompletně nativního kódu a zabalit do něj případné používané knihovny. Nějaké takové nástroje sice existují, ale jejich funkčnost je dost rozporuplná. Tohle ovšem nemůžu posoudit, protože jsem to opravdu nikdy nedělal. Napadá mě spíše ale otázka, proč teda píšeš aplikaci v Javě, když z ní ve výsledku chceš udělat nativní aplikaci...

wokena: Když už tedy chceš házet vytelené smajli, jak jsi někoho setřel, tak aspoň neplácej blbosti. JDK opravdu totiž žádný koncový uživatel nainstalované mít nemusí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
darthdeus0
Stálý člen
30. 11. 2008   #8
-
0
-

To Mihulik : No nejspíš proto, že když už mám něco v Jave, tak proč to přepisovat do C++ když je možnost z toho .exe udělat?

To wokena : Na spuštění .jar musí mít nainstalováno akorát JRE, což je <20MB, tak si laskavě nech ty svoje puberťácký výtrusy

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #9
-
0
-

Jasper: Existují nějaké kompilátory, které by měli vygenerovat opravdu nativní kód a integrovat "potřebné části Javy", takže by JVM již nemělo být potřeba. Ale jak už jsem psal-nemám s tím zkušenost.
darthdeus: Ale jo, na tom něco bude. Ale dělat něco v Javě, abych z toho mohl udělat EXE, to už asi nikdy nepochopím;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
darthdeus0
Stálý člen
30. 11. 2008   #10
-
0
-

To Mihulik : Tak ono pokud někdo umí jenom Javu (málokdo umí víc jazyků na stejné úrovni) a chce si naprogramovat něco např. jak již bylo řečeno na flashku, tak je to docela logické řešení, než se jít učit C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #11
-
0
-

java ale neni puvodne vubec urcena na delani exe... vse je tam v pseudokodu tak aby se to dalo "spoustet" kdekoliv.. na jakemkoliv systemu... exe urcite mezi to nepatri :)

jinak znam par dobrych programatoru a nikdo z nich nedela jen v jednom jedinym jazyce... ikdyz jeden z nich striktne odolava PHP :D ne ze by ho teda nemohl zvladnout


jinak ano, zacatecnici co se naucili jeden jazyk, neumi hledat, nebo nedej boze neumi anglicky to pak opravdu nemuzou moc snadno zvladnout
a jeste pokud zacali nejakym jazykem typu php nebo podobne kde se nemusi hlidat typy... to pak je uplne strasny ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #12
-
0
-

To darthdeus :
To každopádně souhlasím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #13
-
0
-

KIIV napsal:...a jeste pokud zacali nejakym jazykem typu java, php nebo podobne kde se nemusi hlidat typy... to pak je uplne strasny ...


tady jsi se musel "malinko" upsat nebo to myslet jinak. Protože Java je silně typový jazyk:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #14
-
0
-

To Mihulik : a jo vlastne mas pravdu... ja se vyhybam zase jave :)
ikdyz v ni neco naprogramovat zvladnu ...
radsi mam perl a c nebo c++... podle toho na co... atmely v C, pic v asm, ... a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mihulik0
Návštěvník
30. 11. 2008   #15
-
0
-

To KIIV :
OT: Jo C, ASM,... vs. Java to jsou hold jiné světy:-D Když vynecháme takovéty idealistické věty typu: "V jakémkoliv programovacím jazyce můžeš naprogramovat cokoliv", tak co si budem povídej-praktické využití C a Javy je úplně někde jinde. A s tím souvisí i uvažování o problémech, na které "javista" a "céčkař" bude určitě nahlížet z jiného pohledu. Nebavím se samozřejmě o nějakých lepičích kódu, těm bývá jedno v čem bastlím (a pak to dopadá tak, že se na Javu nadává jako na pomalý nepoužitelný jazyk, nebo naopak na C jako naprosto nepochopitelný jazyk):-D
Omlouvám se za OT, ale tohle mě prostě napadlo:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #16
-
0
-

To Mihulik : je pravda ze kdyz clovek neumi myslet pri programovani muze v C vytvorit kod kterej bude mnohem pomalejsi nez to samy jinym zpusobem treba v php nebo jave...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
darthdeus0
Stálý člen
30. 11. 2008   #17
-
0
-

KIIV napsal:
a jeste pokud zacali nejakym jazykem typu java, php nebo podobne kde se nemusi hlidat typy... to pak je uplne strasny ...



V Jave se nemusí hlídat typy? To si asi trošku pleteš s JavaScriptem. Samotná Java má s PHP společnou leda tak C-like syntaxi.

KIIV : Dneska už to není ani tak o rychlosti aplikace jako o rychlosti vývoje ... Sice v C napíšeš Web Service která bude rychlejší, ale v Jave ji napíšeš 100x rychleji a zbylý čas můžeš věnovat optimalizaci a ve výsledku máš neoptimalizovaný C kód a optimalizovany Java kód, takže to běhá stejne rychle ... každý jazyk je na něco jiného a nesnažte se to vůbec ani srovnávat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #18
-
0
-

To darthdeus : si povime u vysokozatezovy aplikace... ikdyz pouzivame na to fastcgi a perl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
darthdeus0
Stálý člen
30. 11. 2008   #19
-
0
-

To KIIV : Tím akorát dokazuješ, že jsi další C/C++ fašista, který není schopen pochopit, že Java se používá někde jinde. Kdyby šlo jenom o rychlost, tak všichni programujou v asm, ale evidentně jsou i jiné faktory, o kterých jsi asi nikdy neslyšel, protože jediné o co se tu snažíš, je vyvolat další flame..

Jinak myslím že na otázku už bylo odpovězeno, tak to prosím zamkněte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý