ATmega8 a tlačítko – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ATmega8 a tlačítko – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATmega8 a tlačítko – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

bony
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2008   #1
-
0
-

Prosím o pomoc..

1)
na jaký PIN ATmega8 , na které její PINY můžu připojit obyčejné tlačítko?

2)
Jakým způsobem v jazyce C, kterým příkazem prosím ošetřím podmínku...pokud je tlačítko sepnuto, rozsviť diodu....

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #2
-
0
-

nejdriv zapatrej...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bony
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2008   #3
-
0
-

nikde jsem nenasel nic, akorat toto:

#define LED PORTD // Define LED on 8 bits PORTD

na jakem portu D ma byt dioda, na jakem cisle?


#define F_CPU 16000000UL // Define software reference clock for delay duration
// Must be write before call delay.h
#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>

#define SWT PB4 // Define switch pin on PB4
#define LED PORTD // Define LED on 8 bits PORTD

int main(void) {

int x = 0 ;
DDRB &= ~(1<<SWT); // Set input direction on SWT (PB2) *1
DDRD = 0xFF; // Set output direction on PORTB


for (;;) // Endless loop
{
if (bit_is_clear(PINB, SWT)) // Read SWT pin (if SWT pressed, do the loop one time)
{
LED = x; // show 8 leds x value
x++; // x + 1
if ( x > 255 ) x = 0 ; // when 256 return to 0
_delay_ms (500); // blinking delay
}
}

return 0;
}



jak zapojit ledku a spinac , na jake porty?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #4
-
0
-

je to tam napsany...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bony
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2008   #5
-
0
-

Proč definuju port PB4? ... pouzivam ten pro zapojeni ke spinaci?
A pak input na PB2? ... nebo tento ke spinaci, proc resim oba PB4 a PB2...chci jednu diodu k jednomu pinu.....
Pak je tam port D ...ale jaké číslo PINU ATmegy mám zpojit na LEDKU?

KIIV... moc jsi mi tímto nepomohl...už jsem prošel tolik stránek, že se zeptám, zda o nějakém dobrém pomocníkovi v podobě publikace, či internetové stránky nevíte? K ATmega8 a tutorialu k tomuto čipu... protože cestou tohoto fora bych asi zesedivel...
A znicil pripadne dalsi soucastky....kdyby se jednalo o php, kde clovek nic nezkazi, ale tady se jedna i o penize...

diky za pochopeni

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #6
-
0
-

nedefinujes port PB4... definujes ze SWT je PB4... tj spinac na PB4....
ten komentar dal je blbost... v tom SWT mas PB4 ne PB2 tudiz tlacitko jen na to

ledky sou na celym portu D tj 8x leddioda ... vice ci mene by to melo neco jako pricitat...



+ neco co by se ti mohlo hodit .. http://www.kvetakov.net/clanky/avr

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bony
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2008   #7
-
0
-

KIIV, díky, ano, vše vyřešeno:
http://www.kvetakov.net/clanky/avr/27-svitime-s-led-ii.html

můžu se konečně jít učit...a nepálit obvody....díky moc za pomoc....funguje to.....
perfektní a logické teď už....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 11. 2008   #8
-
0
-

tak aspon ze to pomohlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Tlačítko — založil 12dawe34

Tlacitko so)t — založil gerry

Tlačítko C — založil Fíkus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý