Php mysql vypis z DB POMOOC !!! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php mysql vypis z DB POMOOC !!! – PHP – Fórum – Programujte.comPhp mysql vypis z DB POMOOC !!! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
1. 12. 2008   #1
-
0
-

tak zacal som pisat skript na vypisanie z MySQL v php mal som pripojenie napisane pre staru DB kde som uy mal nejaku yaynamz abz som videl ci spravne vzupisuje, dokoncil som to vztvoril som si novu DB pomenil udaje k pripojeniu a bum ! nevzpisuje nic a chyba:
WARNING: mysql_fetch_array(); supplied argument is not a valid mysql result ...... on line 32

ja uz fakt neviem kde je chyba

EDIT: nevsimajte si moje vylevy fantazie pri tom echo



<?php
/*

CREATE TABLE `ebks`.`knihy` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`nazov` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
`odkaz` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ENGINE = InnoDB CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci

*/

$pripoj = mysql_connect("localhost");
mysql_select_db("ebks");
if($pripoj === FALSE){
echo "Nepodarilo sa spojit s MySQL";}

else{
echo "Pripojene k MySQL";
echo "<br><br>";
$vysledok = mysql_query("SELECT * FROM knihy",$pripoj);
while($vypis = mysql_fetch_array($vysledok)){
echo "<b>";
echo $vypis['nazov'];
echo "</b>";
echo "<br>";
echo $vypis['odkaz'];
echo "<br><br>";
}
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.110.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
1. 12. 2008   #2
-
0
-

nech si vypsat chybu mysql query

mysql_query("SELECT * FROM knihy",$pripoj) or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
janik3660
Návštěvník
2. 12. 2008   #3
-
0
-

error: no database selected

:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.85.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
2. 12. 2008   #4
-
0
-

Tak si to same hod jeste k tomu mysql_select_db

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
marioff0
Expert
3. 12. 2008   #5
-
0
-

overil si existenciu tej databazy napr. v phpmyadmin, kedze vytvorenie novej DB vyustilo do problemu ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Vasekdvor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 2. 2012   #6
-
0
-

#1 janik366

Navíc ta podmínka

$pripoj = mysql_connect("localhost");

mysql_select_db("ebks");

if($pripoj === FALSE){

   echo "Nepodarilo sa spojit s MySQL";}

je zbytečná stačí dát 

$pripoj = mysql_connect("localhost") or die ("<br>Nepodarilo sa spojit s MySQL");

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.224.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 2. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

popřípadě můžeš zkusit databázi vybrat takto:

mysql_select_db('ebks', $pripoj);
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Alex Candle0
Newbie
25. 2. 2012   #8
-
0
-

   

<?php
$host='nejake-udaje';
$uzivatel='nejake udaje';
$heslo='nejake heslo';
$databaze='ta databaze';
$db = mysql_connect($host, $uzivatel, $heslo) or die('Neda se pripojit k serveru.');
mysql_select_db($databaze ,$db) or die(mysql_error($db));
mysql_query('SET NAMES UTF8');
mysql_query('SET COLLATION_CONNECTION=utf8_czech_ci');
$vysledek=mysql_query($dotaz);
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);

$dotaz='SELECT * FROM ebks, knihy';

echo $zaznam['sloupec'];

?>

zkus tohle - ale nevím jestli to nemám špatně - v tomhle jsem začátečník

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
Strom159
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 2. 2012   #9
-
0
-

Řekl bych, že vím kde je chyba. Dyť v prvním příspěvku má toto: $pripoj = mysql_connect("localhost");
Ale nikde nemá, přhlašovací jméno, heslo. Ono to píše, že je chyba jinde, ale to jenom protože to nemá heslo, kde být má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

PHP Mysql výpis výsledku — založil Anonymní uživatel

Zabezpečení v php vypis z databaze MysQl — založil Michal Voldán

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý