Zvlastne fungujuci IF – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zvlastne fungujuci IF – PHP – Fórum – Programujte.comZvlastne fungujuci IF – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Smokie0
Expert
3. 12. 2008   #1
-
0
-

V tomto kode mi nefunguje if a neviem preco.
Dal som vypisat $c1->get_shortname() a $exp_cont[1] ako pred podmienkou, tak aj za podmienkou a obe maju ROVNAKE hodnoty, cize podmienka nema preco byt nesplnena, lenze kod v nej sa aj tak nevykonava. To som si overil, ked som tam hodil jedno obycajne echo s retazcom. Nevykonalo sa.

Skusal som == a aj ===. V tom problem nie je.



foreach($objContents as $c1) {
if($c1->get_shortname() === $exp_cont[1]) {
$ec = ereg_replace($pattern, $c1->get_content(), $ec);
}
}


Takze prosim babo rad...

Este taky strucny sumar. Nie je problem v metodach, ani v poli exp_cont, kedze ich hodnoty sa vypisuju. Problem je vo vyhodnoteni podmienky, kedze aj po nahradeni riadku $ec =... vypisom retazca cez echo sa telo podmienky nevykonalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.163.–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
3. 12. 2008   #2
-
0
-

To Smokie :

Poznám takéto problémy :-) Chyba sa väčšinou ukáže niekde medzi stoličkou a klávesnicou... Nechaj si to všetko poriadne vypísať, určite niečo nájdeš:

foreach($objContents as $c1) 

{
var_dump(array(
'a' => $c1->get_shortname(),
'b' => $exp_cont[1],
'a==b' => $a==$b,
'a===b' => $a===$b
));
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
3. 12. 2008   #3
-
0
-

Občas se vyskytují prázdné znaky, které podmínku překazí. Zkus použít funkci trim()



if(trim($c1->get_shortname()) == trim($exp_cont[1]))

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Smokie0
Expert
3. 12. 2008   #4
-
0
-

S trim to funguje (to druhe som neskusal). Dakujem obom :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 185 hostů

Podobná vlákna

Vektor se chová zvláštně — založil Vkoncich

Https-zvlastne kody? — založil 7raul

Iframe auto height — založil VOjta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý