Nastavení kompilace – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení kompilace – Delphi – Fórum – Programujte.comNastavení kompilace – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jakub
~ Anonymní uživatel
865 příspěvků
3. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit jak nastavit kompilátor aby mi při tvorbě .exe souboru vykompiloval čistě jen ten daný soubor a už jsem k tomu neptřeboval žádnou jinou složku.
Nyní mam takový problém, že sice vytvořim .exe soubor, který je plně funkční, ale pokud ve stejné složce nemam i obrázky na které se soubor odkazuje tak mi aplikace vyhazuje chybovou hlášku o nedostupnosti souboru...
Poradíte někdo začínajícímu "programátorovi" :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.47.–
Reklama
Reklama
o-lox0
Super člen
3. 12. 2008   #2
-
0
-

Vyrob si soubor [soubory.rc] např.
do něj dáš pro jpg řádek
OBRAZEK1 JPEG obr.jpg
další kl. slova pro příp. další soubory na další řádky(BITMAP,ICON,CURSOR,WAVE,..)
OBRAZEK1 je pak identifikator.

natahovat to pak budeš přes Resource APIny
LoadBitmap(hInstance, 'OBRAZEK2');
nebo u jpegu pomocí TResourceStream (normální tvorba instance přes Create s parametrama, najdeš v Helpu) - myjpg:=tresourcestream.create(h,obrazek1,jpeg);

a důležitá věc je přidat ten soubory.rc soubor do Projektu (Add)
nebo zkompilovat brcc32.exe a res zahrnout přes {$R ...}

podrobněji zde:
http://www.howtodothings.com/computers/a1176-embedding-files-as-resources-in-a-delphi-executable.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Jakub
~ Anonymní uživatel
865 příspěvků
10. 12. 2008   #3
-
0
-

Ahoj, díky moc.
Ještě jsem se chtěl zeptat.. Jde nějak nastavit aby se mi .exe soubor vykompiloval už s určitou ikonkou a nebyla tam v defaultu nastavená tak z Delphi?
Díky Jakub

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.47.–
KIIV+42
God of flame
10. 12. 2008   #4
-
0
-

To Jakub : nejspis nekde v nastaveni projektu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Kompilace — založil Ykita

Kompilace — založil Kulich

Kompilace v Qt — založil Turak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý