Natahovací DIV – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Natahovací DIV – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNatahovací DIV – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahoj!

Potřebuji udělat stránku o dvou prvcích. Hlavička s fixní výškou (dejme tomu 200px) a DIV s hlavním obsahem, který potřebuji roztáhnout od hlavičky až k dolnímu okraji prohlížeče. Potud by to bylo fajn, pokud by to nemělo fungovat i při různých rozlišeních a resizech, kdy se mi začne objevovat browserovský scrollbar, což je nežádoucí (pokud samozřejmě není výška menší než 200px + obsah DIVu). Řešení jsem našel např. na hotmailu kde mají takto udělané okno s obsahem mailu, ale bohužel jsem nenašel nervy na procházení jejich kódu a jeho testovaní. Nevadilo by mi ani JS řešení. Prosím poraďte.

Přikládám kód :

html {

height: 100%;
}
body {
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}
.header {
height: 200px;
}
.text {
height: 100%;
overflow-y: scroll;
}

<div class="header">Hello</div>
<div class="text">Lorem Ipsum</div>



Předem díky za odpověď!
O.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.86.–
tom*p0
Stálý člen
6. 12. 2008   #2
-
0
-

co takhle uzavřít header do textu?

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="cs" xml:lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<title></title>
<style type="text/css">
html {height: 100%;}
body {height: 100%; margin: 0; padding: 0; height: 100%;}
.header {background: #ece; height: 200px}
.text {background: #cec; height: 100%; overflow-y: scroll;}
</style>
</head>
<body>
<div class="text">
<div class="header">Hello</div>
Lorem Ipsum
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #3
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi i nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend ještě něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #4
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #5
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #6
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #7
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #8
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
OT
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 12. 2008   #9
-
0
-

Jasně. To mě samozřejmě taky napadlo, jenže problém je, že pokud přeteče obsah textu, tak scrollbar se zobrazí i přes header. Vnuknul se mi ještě nápad s absolutním pozicováním a z-indexováním, ale bohužel se stále nemohu dobrat kýženého výsledku. Snad mě přes víkend něco napadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.244.172.–
6. 12. 2008   #10
-
0
-

Nechápu proč všichni potřebují nastavovat vůbec nějakou výšku. Je to nesmysl. K čemu to potřebuješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Natahovací layout — založil Petr

Umiestnenie div — založil User

<div> zarovnání — založil Adrián

DIV v CSS3 — založil Honzisko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý