Zistiť počet riadov v TextBoxe [C#] – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zistiť počet riadov v TextBoxe [C#] – .NET – Fórum – Programujte.comZistiť počet riadov v TextBoxe [C#] – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
4. 12. 2008   #1
-
0
-

Neviete ako by som mohol zistiť počet riadkov napísaných v textBoxe ???

ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.73.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
4. 12. 2008   #2
-
0
-

Hmm. Win, Web nebo snad WPF? Co třeba vlastnost Lines?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
4. 12. 2008   #3
-
0
-

Našiel som toto:

            

string[] items = textBox1.Lines;
foreach (string i in items)
MessageBox.Show(i);


Ale toto iba postupne ukáže riadky . A ja chcem aby ich spočítal neviete ako sa to dá dosiahnuť ?

ďakujem !

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.73.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Japo0
Návštěvník
4. 12. 2008   #4
-
0
-

A co textBox1.Lines.Length/Count (jedno z toho to určitě bude)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
4. 12. 2008   #5
-
0
-

No to si ze mě děláš srandu, ne? Vlastnost Lines je pole řetězců (řádků) a ty neumíš zjistit jejich počet? Co takhle vlastnost Length. To už opravdu nikdo nezná metodu pokus/omyl, případně google?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 12. 2008   #6
-
0
-

To djanosik : nejdriv se to prece necha vyresit na diskuzich ... pak az jako posledni moznost zanarikat ze nevi pod kterejma klicovejma slovama to hledat (obvykle je to to samy jako zadali do topicu) a v uplne katastrofalnim pripade by dokonce zacali hledat... tj zeptali by se na dalsich forech... :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
4. 12. 2008   #7
-
0
-

To KIIV : Nj. Dneska už vážně jedu z posledních sil. Ty diskuze jsou stále víc a víc vyčerpávající.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
5. 12. 2008   #8
-
0
-

soori že som tu dal príspevok bez toho aby som pozrel na googli !!!
Ja som na to prišiel asi za 5min. ,ked som to tu dal !!
Ale nemohol som odoslať odpoveď!
Dám tu aspoň výsledok pre tých čo tu na tomto fóre hľadajú :

            

string PocetRiadkov = textBox1.Lines.Length.ToString();
MessageBox.Show(PocetRiadkov);

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.73.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
5. 12. 2008   #9
-
0
-

uplne by stacilo:

MessageBox.Show(textBox1.Lines.Length.ToString());

ak sa s tou premennou nebude uz dalej pracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.157.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Veľké písmená v textBoxe — založil zonda

Ako zistit odkial — založil smiler

Zistit stav bankoveho uctu v PHP — založil dudo1904

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý