Rozložení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozložení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozložení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Sk1X10
Duch
5. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, potreboval bych vedet, jestli je v C++ funkce, ktera dokaze rozlozit cislo...

Priklad:
Cislo 145 se rozlozi na 1, 4 a 5

predem dik za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.166.–
sputnikone+1
Věrný člen
5. 12. 2008   #2
-
0
-

Postupně dělit 10,100 atd. a výsledky ukládat do pole... to by mohlo fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.55.–
MaS0
Návštěvník
5. 12. 2008   #3
-
0
-

buď jak psal sputnikone např takto:

float cislo;		int ii;	char pole[100];

cout << "\nZadejte cislo: ";
cin>>cislo;
for(ii=0;cislo>1;ii++) {
int cislice=((cislo/=10)-(int)cislo)*10;
pole[ii]=cislice+'0';
}
pole[ii]='\0';
for(;ii>0;ii--)
cout<< pole[ii-1];
}

jednodušší by to bylo, kdyby se při načítání toho čísla uložilo do řetězce (pokud to potřebuješ použít jen jednou, tak to je v poho, ale když víckrát, tak asi budeš muset dělit-funkci přímo na převádění z čísla na řetězec jsem nenašel) a pro nějaký výpočty použít atof ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
o-lox0
Super člen
5. 12. 2008   #4
-
0
-

To MaS :
převádění z čísla na řetězec:
char *itoa(int value, char *string, int radix);
radix - základ číselné soustavy 2-36
value,string - mluví za sebe

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
MaS0
Návštěvník
5. 12. 2008   #5
-
0
-

toho jsem si nevšim....co znamená, že je nestandardní (functions (non-standard)) ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
o-lox0
Super člen
6. 12. 2008   #6
-
0
-

to MaS>
Jako pro !mě! itoa je standardní funkce jak jenom může bejt.

nějaké obskurní prostředí asi mají raději:
sprintf(buffer, "An approximation of Pi is %f\n", M_PI);
puts(buffer);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Rozlozeni mp3 — založil cibule

Špatné rozložení emailu — založil Kostka kulatá

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý