Tvorba adresáře na serveru - ASP.NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvorba adresáře na serveru - ASP.NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.comTvorba adresáře na serveru - ASP.NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Petr Sýkora
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
5. 12. 2008   #1
-
0
-

Mám problém. Dělám admin sekci a tam je text box, do které uživatel zadá nějaký text. Stiskně tlačítko a podle textu se vytvoří ve složce New, která je v root webu novou složku, která se bude jmenovat podle toho, co je v onom text boxu.

Nějak mi to ale nefunguje
Řešil jsem to stylem:

System.IO.Directory.CreateDirectory("~/New/" + TextBox1.Text").Create();

nic to ale nevytvoří...
Nevíte někdo co s tím je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Japo0
Návštěvník
5. 12. 2008   #2
-
0
-

System.IO nerozpozná, co znamená ~, musíš tedy použít metodu Server.MapPath.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
5. 12. 2008   #3
-
0
-

To Petr Sýkora : Jsi si jistý, že metoda CreateDirectory sežere serverový zápis cesty používáaný v ASP.NET? Já nikoliv. Zkus zjistit cestu přes Server.MapPath (je součástí aktuálního kontextu stránky) a dávej si pozor na práva k dané složce.

PS: Nevím to 100%, někde jsem se mohl zmýlit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petr Sýkora
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
5. 12. 2008   #4
-
0
-

Jo. Děkuji. Mám ještě jeden dotaz. Jak se dá z prvku FileUpload dostat celý název cesty k souboru??? Tedy zda li je to vůbec možné

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Petr Sýkora
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
5. 12. 2008   #5
-
0
-

Mám totiž problém s uploadem souboru na server. mám k=od:

this.FileUpload001.PostedFile.SaveAs(Server.MapPath("~/New/" + TextBox1.Text + "/"));


nemůžu to ale rozchodit.
Jinak ten kód jsem našel na codeproject

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
5. 12. 2008   #6
-
0
-

To Petr Sýkora : A co to dělá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petr Sýkora
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
5. 12. 2008   #7
-
0
-

Nic. Prostě to ten soubor nenahraje..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Japo0
Návštěvník
5. 12. 2008   #8
-
0
-

Musíš ještě přidat jméno souboru, tedy:



this.FileUpload001.PostedFile.SaveAs(Server.MapPath("~/New/" + TextBox1.Text + "/" + jmenosouboru.pripona));


jmenosouboru.pripona asi půjde zjistit z nějaké vlastnosti this.FileUpload001.PostedFile.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
Petr Sýkora
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
5. 12. 2008   #9
-
0
-

JJ funguje.. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý