Ošetření vyjímek v rámci třídy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ošetření vyjímek v rámci třídy – .NET – Fórum – Programujte.comOšetření vyjímek v rámci třídy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TopicMan
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
7. 12. 2008   #1
-
0
-

Dá se nějakým zposobem ošetřit všechny vyjímky v rámci jedné řídy??? Něco jako try, ale nebylo by to v události ale ve třídě. Ty události by byly například v tom try a pokud by se něco v těch událostech nepovedlo, ...


Snad mi porozumíte

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Reklama
Reklama
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
7. 12. 2008   #2
-
0
-

To TopicMan : No chapu co tim myslis, ale mam pocit ze to nejde, vyjimky byly stvorene k tomu ucelu, ze si s tim osetris nejakou akci, ktera nedopadne jak ma a diky osetreni se z toho program vzpamatuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.139.–
7. 12. 2008   #3
-
0
-

To TopicMan : Takhle to nejde a vlastně není důvod, proč by mělo. Pokud lze situaci ošetřit jinak než zpracováním výjímky, je to zpravidla lepší cesta. Existuje možnost globálního zpracování všech výjimek, ale to slouží k trochu jiným účelům.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
7. 12. 2008   #4
-
0
-

V zasade me napadaji dve moznosti:

1) nejjednodusi je odchytavat "unhandled" Exceptiony na urovni celeho "programu" (AppDomain) a pak dal filtrovat, co se ma delat podle sendera, nebo typu Exception apod.
a) AppDomain.CurrentDomain.UnhandledException
b) Application.ThreadException
na to se da najit na MSDN zajimave tema "Exception Handling Application Block"

2) podivat se na http://www.postsharp.org/
a uzitim nabizenych knihoven si udelat vlastni Attribute aplikovatelny na tridu, ktery zajisti v dane tride, ze vsechny metody budou po zbuildeni vlozeny do try-catch bloku.

Vse je vsak z poznamkou, ze pozadovany zpusob neni moc dobry z hlediska vykonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
PaLaDiN
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
12. 12. 2008   #5
-
0
-

Výnimky ako také sú dosť pomalý mechanizmus. Podľa väčšiny literatúry ku ktorej som sa dostal je odporúčané využívať ich iba v stavoch ktoré za normálnych okolností nenastanú. Tj môžu nastať len vo veľmi výnimočných prípadoch. Oveľa lepší prístup je kontrolovať dáta ktoré by výnimku mohli vyvolať a ktoré sú programom akceptovateľné.
Ak tvoju triedu využíva niekto iný, tak nech si svoj bordel pekne krásne ošetrí sám. Na tvojom mieste by som prekopal návrh od základov a stavím sa, že ti z toho vylezie niečo oveľa kvalitnejšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.3.–
rudolf_franek0
Stálý člen
21. 12. 2008   #6
-
0
-

Udelal jsem jedno reseni uzitim Postsharp-u
www.postsharp.org

Jsou tam tri projekty - jeden ma v sobe atribut aplikovatelny na tridu. Druhy ma v sobe tridu Hruska na niz je aplikovany tento atribut s parametrem typeof(NullReferenceException). A treti je winform aplikace ktera testuje dve metody objektu typu Hruska. V jedne testovaci metode dojde k NullReferenceException a ta je pouze zapsana do Output okna v debug modu. V druhe testovaci metode dojde k DivideByZeroException a ta neni zachycena vubec.

PS: pokud chcete zachytavat vsechny typy Exception, pak staci smazat parameter v deklaraci parametru tridy Hruska.

PPS: pokud si chcete "zprovoznit" take nejaky atribut vytvoreny na bazi PostSharp-u je treba si precist soubor EnablingPostSharp.txt a ridit se jim. Je treba totiz nejen nareferencovat prislusne dll soubory, ale i v notepadu upravit projekt, ve kterem jsou atributy pouzity.

PPPS: i autor PostSharpu poznamenava, ze pristup, ktery jsem udelal ve sve ukazce neni optimalni z hlediska vykonu !

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý