Data z formulářů (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Data z formulářů (C#) – .NET – Fórum – Programujte.comData z formulářů (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravím.
Mohl by mi někdo poradit, jak vycucnu data z formuláře?
Dejme tomu, že bych měl formulář se jménem "formular" a 2 textboxy se jmeny "cinitel" a "cinitel2",
a chtěl bych to dostat do proměnných, nebo jak tomu chcete nadávat (int i = 1; atd...)
Díky všem za snahu,
Khubajsn

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #2
-
0
-

string s = cinitel.Text;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #3
-
0
-

Díky moc!
Ale co když jsem tam dal prvek numericUpDown, a nechci to získat jako string ale jako integer (int)?
Prosím!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #4
-
0
-

int i = Convert.ToInt32(cinitel.Text);

int j = Int32.Parse(cinitel.Text);

Těch možností je několik...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #5
-
0
-

OK. Tak to by bylo, ale teď se mi zase nechce zobrazit formulář :( Prosím poraďte, kde mám chybu ?



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
int raz = Convert.ToInt32(prvni.Text);
int dva = Convert.ToInt32(druhe.Text);
int vysledek = raz + dva;
MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek, "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}



}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #6
-
0
-

Vypisuješ do MessageBoxu int, musíš ho převést zase zpět na string. Takhle ti to půjde:

 MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek.ToString(), "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #7
-
0
-

:( Pořád to nefunguje
Aktuální kód:



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
int raz = Convert.ToInt32(prvni.Text);
int dva = Convert.ToInt32(druhe.Text);
int vysledek = raz + dva;
MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek.ToString(), "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}



}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #8
-
0
-

HEJJJ Poraďte

Editoval djanosik: Autor to tak jistě nemyslel a plně si uvědomuje nevhodnost a případné následky takového chování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #9
-
0
-

Já věděl, že tam ten ToString být nemusí, ale nic jiného, v čem by "mohl" být problém mě nenapadlo. A skutečně, je to bez chyby, bez problémů mi fungují oba kódy. Co ti píše kompilátor za chybu?

EDIT: Takovéhle emociální projevy si klidně můžeš odpustit

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #10
-
0
-

Bohužel mi to žádnou chybu nevypisuje.
OK
[EDIT]
Používám Microsoft Visual C# 2008 Express edition
[/EDIT]
Přikládám to

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #11
-
0
-

Žádnou chybu, zkompiluje se to a nic se nezobrazí?

1) Kompiluj to přes F5, tím se to zkompiluje a vzápětí spustí
2) Možná máš napozadí aktivní proces nějaké starší verze toho svého programu (třeba se špatně ukončil, stát se může všechno). Mrkni do Ctrl+Shift+Esc a podívej se, jestli tam ten proces není. Jestli jo, tak ho sestřel. Jestli není, tak nevím:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
7. 12. 2008   #12
-
0
-

Tak to dělám. Spouštím to přes F5ku. Ten formulář se zobrazí ale když zadám hodnoty a kliknu na Vynásob! tak se to okno neotevře. A teď mi to hlásí chyby:



Error 1 Type 'WindowsFormsApplication1.Form1' already defines a member called 'Form1' with the same parameter types C:\Documents and Settings\Kuba\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\Násobkář\Násobkář\Program.cs 25 16 Násobkář
Error 2 Type 'WindowsFormsApplication1.Form1' already defines a member called 'button1_Click' with the same parameter types C:\Documents and Settings\Kuba\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\Násobkář\Násobkář\Program.cs 34 22 Násobkář

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 12. 2008   #13
-
0
-

Podle té chyby bych si myslel dva identické konstruktory třídy Form1 (se stejnými parametry) a to samé u metody button1_Click

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
khubajsn0
Newbie
8. 12. 2008   #14
-
0
-

No jo, to bych vydedukoval taky, ale jak to spravit :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
8. 12. 2008   #15
-
0
-

Vzhledem k tomu, že ten link, kam jsi hodil ten svůj projekt nefunguje, tak těžko poradím :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
8. 12. 2008   #16
-
0
-

To khubajsn : Můj odhad je, že sis jako zálohu zkopíroval původní soubor a teď tam máš oba. S přihlédnutím k tomu, že je to partial class, jsou pak dva stejný kontruktory a dvě stejné metody v jedné třídě, proto to způsobuje právě tyhle chyby při kompilaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Khubajsn
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
10. 12. 2008   #17
-
0
-

Sorry, ale mohl by mi tu nekdo konecne poradit kde mam problem? Pisu tedkom ze skoly a zkousim to i na skolnim PC ale furt to neotvira to dialogove okno

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.193.–
10. 12. 2008   #18
-
0
-

To Khubajsn : Kde je problém? To musíš vědět ty, mi ti jen můžeme ukázat řešení, resp. tě k němu navést. Pokud nejsi schopen svůj problém přesně specifikovat, tak se raději věnuj výuce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý