Obrázky – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrázky – MySQL – Fórum – Programujte.comObrázky – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
netman920
Super člen
8. 12. 2008   #1
-
0
-

Aký máte názor na ukladanie obrázkov do mysql databázy??/typ blob/
Ako je to s rýchlosťou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
8. 12. 2008   #2
-
0
-

blob je na to myslim malej... longblob je lepsi

rychlost.. nevysiml sem si ze by to bylo nejaky vyrazne pomalejsi nez na disku
pokud ale budes delat nejaky ruzny velikosti a podobne tak urcite si ty veci ukladat do cache...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
netman920
Super člen
8. 12. 2008   #3
-
0
-

To KIIV :
ako mislis

si ty veci ukladat do cache...



Ja mienim robit nejaku galeriu
co by bolo na to vhodne? Vytváralo by to náhlady a pod

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
KIIV+42
God of flame
9. 12. 2008   #4
-
0
-

no presne nahledy si do databaze ulozit tez... tj budes mit radek v databazi: original, miniatura.... a pak treba i nektere dalsi velikosti pokud bude treba... kdyz budes vykreslovat jen miniatury tak hodis select miniatura from ... where id=...
bylo by docela neefektivni nechat si posilat i original kdyz potrebujes jen miniaturu... precijen je odpoved z sql kodovana jako normalni znaky tudiz je to pak hooodne dat... na localhostu je to vetsinou jeste v pohode...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
SeraphCZ
~ Anonymní uživatel
132 příspěvků
9. 12. 2008   #5
-
0
-

Sory za otázku někoho kdo v tom nechodí ale proč ukládat do databáze celý obrázky když tam stačí uložit jen odkazy? nebo jsem to špatně pochopil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.85.–
KIIV+42
God of flame
9. 12. 2008   #6
-
0
-

To SeraphCZ : kdyz si ukladas foto do databaze tak je vetsi sance ze ti pojede upload na server...
kdyz to budes chtit nekam zkopirovat z tempu hrozi ze ti to hosting proste nepovoli
krom toho vyexportujes databazi a mas vse...
jen je pak ta databaze slusne velka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
netman920
Super člen
9. 12. 2008   #7
-
0
-

To KIIV :
no mam "neobmedzeny hosting" takze mne to neva ze bude mat databaza 500MB

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
KIIV+42
God of flame
9. 12. 2008   #8
-
0
-

To netman92 : hlavne udelej indexy predem :D
neni nic lepsiho nez chtit nasadit index na 20GB databazi... (kolega by mohl povidat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
netman920
Super člen
9. 12. 2008   #9
-
0
-

To KIIV :
indexi????
Ja som rozmysal od strukture:

tabale: images

id image thumb date


pricom id bude kluc
tak si to myslel?
btw: co mas za RSS citacku ked tak rychlo odpovedas???

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
pawlik0
Grafoman
9. 12. 2008   #10
-
0
-

netman92 ()

Mám pocit že tím myslel id - primary key.
btw: Nejlepsi 'RSS' je vypis na programujte :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
netman920
Super člen
9. 12. 2008   #11
-
0
-

To pawlik :
no ved aj ja
btw :Jasne :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
KIIV+42
God of flame
9. 12. 2008   #12
-
0
-

indexy sou na rychle vyhledavani podle nekterych sloupcu... primarni klic je taky jeden druh indexu...
ale jde dat indexy i na jiny kolonky podle kterych se muze vyhledavat... treba komu to patri nebo cas pridani nebo cokoliv dalsiho...
bez indexu je pak hledani pomaly... nedej boze ze by se dve tabulky spojovaly bez indexu... kdyz se spojuje treba milion x milion zaznamu tak to i s indexama trva docela uz dlouho
a bez indexu je to na vylet na obed... krom toho nekdy se muze pak vetsina dalsich veci zaseknout... ikdyz by teoreticky nemelo...
ale praxe je jina

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
10. 12. 2008   #13
-
0
-

Ukladat obrazky do databaze je blbost. Uplna.

Kdyz jde dotaz na obrazek velikosti dejme tomu 500^2 px, tak se v tomto pripade musi:

1) Poslat dotaz serveru
2) Preda ho PHP
3) To provede dotaz na databazi
4) Ta najde konkretni obrazek a na vystup vrati 500 kilo dat + nejake metainformace
5) Techhle 500 kilo dat prezvyka PHP
6) Data vrati na standartni vystup
7) Server je posle zpatky klientovi

A tohle se udela pro kazdy obrazek pro kazdeho klienta.

Kdezto kdyz si z databaze dejme tomu v nejake galerii vytahnes prehled obrazku (kde bude dejme tomu 500 bytu informaci na obrazek), kde bude akorat seznam URL a nejake metainformace tak:

1) Posle se dotaz na konkretni URL obrazku
2) Server vrati nalezeny soubor

Ehm.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman92
~ Anonymní uživatel
379 příspěvků
10. 12. 2008   #14
-
0
-

Dik za info.
Asi to urobim tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.31.–
netman920
Super člen
10. 12. 2008   #15
-
0
-

To CommanderZ :
tiez to nie je take idealne.....ked mas v databaze iba URl, ale asi to bude lepsie riešenie aj pre mna

Ďakujem za typ

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Santas0
Věrný člen
10. 12. 2008   #16
-
0
-

ja mam vacsinou
id, title, a podobne
pricom obrazky vzdy davam do pevne stanovenych adresarov, tym padom, mozem mat
thumbnail/ID.jpg
original/ID.jpg
a nemusim nic viac ukladat
(nie je to vzdy vhodne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
netman920
Super člen
10. 12. 2008   #17
-
0
-

To Santas :
ja si necham aj povodne nazvy ale rozmyslal som ukladat EXIF, datum pridania a pod aby sa to dalo
potom rozne zoradovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Obrázky — založil pendolino

Obrázky — založil Samuel Lehotský

Obrázky — založil Zelenáč

Obrazky — založil mORb

Obrazky... — založil chorche

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý