Porovnání pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnání pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorovnání pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Alesh0
Duch
11. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
právě píšeme test z informatiky a já se to nějak nestihl doučit.
Máme naprogramovat program v C kde bude pole o 10 místech, uživatel zadá do těchto polí čísla a ono mu to napíše které je největší a které je nejmenší. Není to podle mě nic složitého, jen jsem chyběl na hodinu o polích, takže je neumím.
Potřeboval bych to rychle, tak do jedný maximálně pár minut po.
Nejlépe uvítám pomoc přes ICQ: 349568196 ale tady mi to bude taky stačit.
Snad se někdo najde. Díky

EDIT: mám udělaný zadávání, už mi staří jen udělat to porovnání těch polí, nevíte někdo prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.105.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 12. 2008   #2
-
0
-

To Alesh : pole se porvnávájí pomocí strcmp()

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.159.–
All you need is vision and time.
MaS0
Návštěvník
11. 12. 2008   #3
-
0
-

To crAzY^ : to je na porovnávání řetězců, ale pokud to je pole čísel, tak si myslim, že se to použít nedá

int pole[] = { 40, 10, 100, 90, 20, 25 };

int compare (const void * a, const void * b)
{
return ( *(int*)a - *(int*)b );
}

možnost je použít sort z STL v C++-http://www.cplusplus.com/reference/algorithm/sort.html
sort(pole, pole+6);

a nebo v C je qsort-http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/qsort.html
qsort (pole, 6, sizeof(int), compare);

je pak seřazený od nejmenšího....ale záleží na tom, jak to budete muset dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Porovnání uservo.... — založil laik

Porovnani poli — založil LJ

Porovnání datumů — založil xmas7

Porovnání řetezců — založil pazdy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý