Zdravím,
skript se mi chová tak trochu divně a nevím proč. Mám vytvořenou třídu a v ní se ptám na konstantu pomocí funkce defined(). Defined mi hlásí, že konstanta neexistuje, ale když si nechám vypsat všechny definované konstanty pomocí funkce get_defined_constants (), tak je mezi nima i ta konstanta, na kterou se ptám pomocí defined(). A když si nechám konstantu vypsat jen přes echo, tak ji normálně vypíše. Zkoušel jsem už různé zápisy toho defined, dokonce i mimo třídu, ale výsledek je stejný. Ani v dokumentaci není zmínka o tom, že by to někomu nefungovalo - nebo, že by to fungovalo jen od nějaké verze.
Mám Apache 2.2.9 a PHP 5.2.6. Nenapadá někoho, kde by mohl být problém?
zkoušel jsem:
a) if(defined(skupinka_nazev)) {}
b) if(defined(skupinka_nazev) == true) {}
c) if(defined(skupinka_nazev) === true) {}
Fórum › PHP
Nefunkční defined()
Parametrem teto funkce defined je string - nazev konstanty. Priste se nejdriv koukni do dokumentace.
To CommanderZ : To Prog. : hmm... tak to je luxus, já se tu pomalu hodinu trápím kvůli apostrofům. Omlouvám se za zbytečné vlákno, to je nevyspáním...
BTW: dokumentaci jsem četl několikrát, ale těch apostrofů jsem si prostě nevšiml. :smile19:
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů
Podobná vlákna
User-defined type not defined - VB6 — založil kotlas6667
Mysql a (pravdepodobne nefunkcní diakritika)nefunkcni — založil Alex
The public type Now must be defined in its own file — založil wicked
Django User defined permissions — založil sleepy
Global name is not defined a este jedna otazocka — založil pato83
Moderátoři diskuze