Drop & drap – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Drop & drap – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDrop & drap – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

mygold
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 12. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit, jak naprogramovat, aby při přetažení souboru (např. z plochy) se v textovém poli zobrazila cesta k tomuto souboru.
Mockrát díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.77.–
sunamo0
Newbie
6. 1. 2009   #2
-
0
-

Neumím VB6, ale v C# jsem to udělal takto:
string[] formátyPřetaeníSouboru = new string[] {
"Shell IDList Array",
"Shell Object Offsets",
"DragImageBits",
"DragContext",
"InShellDragLoop",
"FileDrop",
"FileName",
"FileName"
};

private void textBox1_DragDrop(object sender, DragEventArgs e)
{

IDataObject o = e.Data;
string[] ff = o.GetFormats(false);
foreach (string var in formátyPřetaeníSouboru)
{
object obj = o.GetData(var);
Debug.Print("Formát:" + var + "Data: " + obj.ToString());
if (var == "FileDropData")
{
textBox1.Text = obj.ToString();
}
if (var.Contains("File"))// == "FileDropData")
{
string[] o2 = (string[])obj;
foreach (string var2 in o2)
{
Debug.Print(var2);
}
}
}
}

private void textBox1_DragEnter(object sender, DragEventArgs e)
{
e.Effect = DragDropEffects.All;
}

private void textBox1_DragOver(object sender, DragEventArgs e)
{
e.Effect = DragDropEffects.All;
}

U toho daného txt musíš povolit DD. H2,3 jsou pro efekt drop(zobrazí kurzor plus), 1 provádí samotné zjištění názvu pomocí formátu. Formáty s file vracejí název(at uz dos nebo windows), zbytek stream, viz:
Formát:Shell IDList ArrayData: System.IO.MemoryStream
Formát:Shell Object OffsetsData: System.IO.MemoryStream
Formát:DragImageBitsData: System.IO.MemoryStream
Formát:DragContextData: System.IO.MemoryStream
Formát:InShellDragLoopData: System.IO.MemoryStream
Formát:FileDropData: System.String[]
F:\Moňa\Visual Studio 2005\Projects\SomeExperiments\VytvářeníCatchBloků\VytvářeníCatchBloků\bs\a.txt
Formát:FileNameData: System.String[]
F:\MOA~1\VISUAL~1\Projects\SOMEEX~1\VYTVEN~1\VYTVEN~1\bs\a.txt
Formát:FileNameData: System.String[]
F:\MOA~1\VISUAL~1\Projects\SOMEEX~1\VYTVEN~1\VYTVEN~1\bs\a.txt
The thread 0x14b0 has exited with code 0 (0x0).
The program '[2160] DragDrop.vshost.exe: Managed' has exited with code 0 (0x0).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Drag and drop — založil wetty

Drag and Drop — založil skodik.o

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý