Spuštění – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpuštění – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

SibleR0
Newbie
13. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, když si udělam kod v DevC++ a pote si ho zkompiluju a spustím nic se nezobrazí !
Mam tento kod:



#include <iostream> // 1
using namespace std; // 2
int main() // 3
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
return 0; // 6
}



Jsem amatér co se týká C++, a nwm co se presne má dít .


Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.180.–
Alkohol pomáhá programovat, vždy vymyslíte něco co by vás vživotě nenapadlo !
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 12. 2008   #2
-
0
-

//1 -> knižnica z ktorej čerpá
//2 -> using namespace std; je výhodná vec napr. namiesto:
std::cin alebo std:: cout sa napíše len cin /cout
//3 int main -> hlavná funkcia,ktorú volá systém automaticky po spustení programu
//4 -> {} - množinová zátvorka...je to rovetvená funkcia,má svoju úlohu: vyznačuje začiatok a koniec funkcie (v tomto príp: main)
//5 -> cout (má napísať) << "Ahoj svete!" << end1; (aj keď nikde nevidím čo má za úlohu end)
//6 -> return 0;...proste aby ti to aj niečo vypísalo musí to niečo vraciať...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 12. 2008   #3
-
0
-

proste ti to má vypísať: Ahoj svete! (a premennú end1;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2008   #4
-
0
-

neni od veci nejdriv zapnout prikazovku a v ni teprve program spustit
hned uvidis jestli to nic nevypisuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
SibleR0
Newbie
13. 12. 2008   #5
-
0
-

Mno tady jsem to natočil: http://n-joy.cz/#/video/c-bugec/un5rtfl1ytmy98ak/
Tu prikazovku spustim kde ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.180.–
Alkohol pomáhá programovat, vždy vymyslíte něco co by vás vživotě nenapadlo !
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2008   #6
-
0
-

To SibleR : cmd.exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
SibleR0
Newbie
13. 12. 2008   #7
-
0
-

No a jak to mam spustit v cmd ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.180.–
Alkohol pomáhá programovat, vždy vymyslíte něco co by vás vživotě nenapadlo !
Laik0
Stálý člen
13. 12. 2008   #8
-
0
-

http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=218-prikazovy-radek

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
Ovládam CSS,(X)HTML,trochu PHP a rýpem sa teraz vo VB
scd
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 12. 2008   #9
-
0
-

to anonimni: endl nie je premenna ale vypise novy riadok

to tazatel: neuvidis nic preto lebo to nestihnes uvidiet:).prgram prebehne uplne spravne, vypise ahoj svet a skonci.cele to prebehne tak rychlo ze to nestihnes spozorovat, preto musis nejako zaistit aby program hned po vypisani neskoncil a to tak ze bude cakat na stlacenie nejakej klavesi.mozes pouzit funkciu getchar(); alebo system("PAUSE"); pre systempause si musis includnut aj stdlib.h

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.15.–
sunamo0
Newbie
28. 12. 2008   #10
-
0
-

Osobně bych použil cin.getline(). Odszkoušeno. Funguje ve std. C++ - je zabudovaný v iostream.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 12. 2008   #11
-
0
-

To sunamo : to ja mam zase rad linux... tam se prikazovka spousti vetsinou rovnou a v ni az pak programy...
tim padem kdyz skonci program to co vypsal tam zustane... ve win to vsichni spoustej i ide nebo poklepanim a pak tam potrebujou takovy nesmysly jako cekani na klavesu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Erix0
Newbie
3. 3. 2009   #12
-
0
-

#include <iostream> // 1

using namespace std; // 2

int main() // 3

{ // 4

cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5

return 0; // 6

}


Jsem amater v C++ ale mozna by pomohl prikaz cin.get();
vypadalo by to asi takto:

#include <iostream> // 1

using namespace std; // 2

int main() // 3

{ // 4

cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5

cin.get();
cin.get();
return 0; // 6

}


Pak by to mělo slapat me to takhle funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Spusteni TP — založil Gwaihir

Po spuštění — založil Spectator

Cesta k Po spuštění — založil Midnight

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý