"záporný char" – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

"záporný char" – C / C++ – Fórum – Programujte.com"záporný char" – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
midnighter@centrum.cz
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobrý večer
Můj dotaz směřuje k ASCII hodnotám znaků v C. Když chci vypsat hodnotu znaku který je v základní ascii, tak je vše v pořádku.
Pokud se ale snažím vypsat hodnotu znaku se háčkem, čárkou a podobnými věcmi (stříška přehláska atd..). Hodnota znaku se vypíše jako záporná.

Někde na netu bylo uváděno řešení se zvolením typu unsigned char.

Jenomže pro tisk (a pro porovnávání) je je pak znak vypsán ve dvou hodnotách (sice kladných, ale nepoužitelných)
Jak mám tedy "převést" hodnoty znaků do normálního ascii rozsahu (0..255) ??

Děkuji všem za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
13. 12. 2008   #2
-
0
-

pouzivej unsigned char

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
midnighter@centrum.cz
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 12. 2008   #3
-
0
-

..... tady si někdo zase nepřečetl celý příspěvek. Jak sem psal. Unsigned char vrací 2 čísla

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
midnighter@centrum.cz
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 12. 2008   #4
-
0
-

potřebuju 1 číslo (aby to bylo uplně jasné)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
KIIV+42
God of flame
13. 12. 2008   #5
-
0
-

jedine prevodni tabulku
mozna je to neco jako utf nebo unicode

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
15. 12. 2008   #6
-
0
-

knihovna wchar- práce se širokými znaky v sadě UTF, datový typ wchar_t nabo tak nějak... :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.55.–
sunamo0
Newbie
29. 12. 2008   #7
-
0
-

2tazatel: A co takhle kód?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
Quiark0
Věrný člen
29. 12. 2008   #8
-
0
-

unsigned char je na většině počítačů a překladačů jeden byte. To, že tvojo kódování možná používá pro české znaky více bajtů je jiná věc. Dobře si zkontroluj, v jakém formátu ta data máš, jestli je to staré ASCII (jeden znak jeden byte), utf8 anebo co to je.

Já bych každopádně začal používat unicode v podobě wide characters. Tedy typ pro písmenko je wchar_t, má většinou 2 bajty a funkce pro práci s nimi začínají na w nebo wcs (wprinf, wcslen, ...). Ušetříš si s tím problémy a navíc ti bude v klidu fungovat čeština i další běžné jazyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý