Funkce, která vrací aktuální týden – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce, která vrací aktuální týden – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce, která vrací aktuální týden – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
x-time0
Newbie
15. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaká fce která by vracela aktuální tyden třeba jakože je dneska 50-tý tyden. Uvažoval jsem, že si zjistím co je za den 1.1. např středa, dopočítám dny do neděle, pokud teda není pondělí a pak každé pondělí na které by mi narazil cyklus by se mi přičetlo do nějaké proměnné tak aby mi vrátila že dneska 15. prosince 2008 je 50ty tyden .. Ale připadá mi to dost těžkopádné, tak se ptám, jestli není něco elegantnějšího.. díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.56.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 12. 2008   #2
-
0
-

prohlidni time.h
asctime nebo ktera umi naformatovat cas jak se ti zlibi... akorat vystupem je retezec...

nebo prevest na

struct tm

{
int tm_sec; /* Seconds: 0-59 (K&R says 0-61?) */
int tm_min; /* Minutes: 0-59 */
int tm_hour; /* Hours since midnight: 0-23 */
int tm_mday; /* Day of the month: 1-31 */
int tm_mon; /* Months *since* january: 0-11 */
int tm_year; /* Years since 1900 */
int tm_wday; /* Days since Sunday (0-6) */
int tm_yday; /* Days since Jan. 1: 0-365 */
int tm_isdst; /* +1 Daylight Savings Time, 0 No DST,
* -1 don't know */
};

a z toho si to pak dopocitas... viz http://en.wikipedia.org/wiki/Time_t

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
15. 12. 2008   #3
-
0
-

To x-time : jinak na toto se pouziva spis celociselne deleni a zbytek po celociselnem deleni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
x-time0
Newbie
15. 12. 2008   #4
-
0
-

To KIIV :
jj super díky nakonec sem to vyřešil nějak takhle:



AnsiString tydenNow()
{
AnsiString pomocny;
time_t rawtime;
struct tm * timeinfo;
char buffer [5];

time ( &rawtime );
timeinfo = localtime ( &rawtime );
strftime (buffer,4,"%W",timeinfo);
pomocny = buffer;

return pomocny;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 252 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý