74HC240 + zosilnovač – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

74HC240 + zosilnovač – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com74HC240 + zosilnovač – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
15. 12. 2008   #1
-
0
-

k môjmu "robotovi" (este stale visi na kontaktnom poli :-D) som pripojil motorcek cez H mostik (obrazok 1) a motorcek frcal dopredu dozadu - ako som chcel.... ale potreboval som to zosilnit tak som to zapojil so zosilnovacom (obrazok 2) a napriek tomu ze som to trikrat kontroloval - v zapojeni som chybu nenasiel.... Mohol by sa niekto pozriet na tu schcemu ci je zakreslena spravne? lebo inak ma uz nenapada preco to nejde.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.237.–
Reklama
Reklama
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
15. 12. 2008   #2
-
0
-

A este druhy obrazok....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.237.–
KIIV+42
God of flame
16. 12. 2008   #3
-
0
-

na tom druhym obrazku nemas zapojenej output enable 2... nebo si to jen zapomel dokreslit?
jinak samo o sobe nevidim jiny duvod proc by to nemelo jet

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 12. 2008   #4
-
0
-

To KIIV : output enable co? :-D mozes pls po slovensky :-) Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 12. 2008   #5
-
0
-

Sry uz som pochopil - vyskusam

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.196.–
KIIV+42
God of flame
16. 12. 2008   #6
-
0
-

2OE tusim vyvod 19 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
16. 12. 2008   #7
-
0
-

Skúšal som to tak aj tak ale proste nereaguje tvari sa akoby vobec nebol zapojeny - hoci cip je na 100percent dobry - v zapojenii bez zosilnovaca funhuje bez problemov

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.219.–
Gepid
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
16. 12. 2008   #8
-
0
-

Jan: Ako si spravil to blikanie na ATmege? Zakladne naprogramovanie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.110.186.–
KIIV+42
God of flame
16. 12. 2008   #9
-
0
-

To Ján Borovský : testni co je na vystupech k tranzistorum... jestli sou tam spravny urovne... u pnp jestli je 0 aby byl sepnutej a u npn aby tam byla log 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
19. 12. 2008   #10
-
0
-

Premeral som a vsetko je v poriadku na tranzistoroch mam napätie tak ako ma byt ale ked zapojim motorcek proste nic - tvari sa ako blby a mororcek nereaguje hoci je dobry.... v com este moze byt problem?? Lebo uz nechapem....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.241.–
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
19. 12. 2008   #11
-
0
-

A aj diódu mi rozosvieti len ten motorcek nie a nie roztocit....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.241.–
Jméno
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
19. 12. 2008   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.64.–
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
19. 12. 2008   #13
-
0
-

Hm myslis ze to pomoze - vzhladom na to ze diodu rozsvieti ale motorcek neroztoci hoci napetie je v pohode????

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.241.–
KIIV+42
God of flame
19. 12. 2008   #14
-
0
-

mozna mas malej proud do baze... pokud maj ty tranzistory i maly zesileni pak bys nedostal moc velkej proud... otestuj to primo jen pres ty odpory a hodit to primo na 0V/5V (jen dva na kazde strane jeden aby se mohl motorek tocit)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 12. 2008   #15
-
0
-

Hm pred odpormi sa mootrcek roztoci ale za nimi uz nie.... myslis ze su tie odpory prilis silne??? zapajal som ich podla schemy 47k, mam vyskusat slabsie??? Len zas nechcem odpalit tie tranzistory....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.18.–
KIIV+42
God of flame
20. 12. 2008   #16
-
0
-

podle typu tranzistoru a zesileni... pokud mas zesileni 100 a odpor 47k ... ubytek napeti na bazi je cca 0.6V ... a na rezistoru je cca 4,4V .... pak podle ohmova zakona .. do baze poustis 0,092mA... kdyz to vynasobime zesilenim 100.. tak do moturku poustis cca 10mA .... hadam ze tim sis moc asi nepomohl...

kdyz zmensis rezistor 10x mel bys dostat cca 100mA... pokud chces jeste vic... bude to chtit jeste tak polovicni nebo 1/4 vej ...
akorat aby ses nedostal prilis do saturace... pak to trva dlouho nez se tranzistor zavre...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borvský
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 12. 2008   #17
-
0
-

Diky za vysvetlenie - len este jednu drobnost podls coho zistim to zosilnenie - podla úpomeru vstupneho a vystupneho napätia alebo podla coho lebo v datasheete tych tranzistorov to neviem najst (konkretne BC 639 a BC 640)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.244.–
dusik11130
Newbie
21. 12. 2008   #18
-
0
-

To Ján Borovský : Už sa motor točí?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.103.–
KIIV+42
God of flame
21. 12. 2008   #19
-
0
-

To Ján Borvský : oznacuje se to jako H21e (Hfe) proudovy zesilovaci cinitel

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
22. 12. 2008   #20
-
0
-

No toci sa ako sa toci... ked ho zapojim medzi dvoma tranzistormi tak sa toci ale ked tie tranzistory spojim dva a dva ako je to na pic2 - (druhy clanok) tak mi vyhadzuje napatie medzi nimi pri zopnutom stave 0,16/-0,16V pri vypnutom 0V - cize som zase tam kde som bol - prud som zosilnil z 64mA na vystupe z cipu na asi 160mA za zosilnovacom co bohao staci ale ako som jeden problem odstranil vznikol druhy ... preco to raz nemoze fungovat na prvy raz??????

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.242.–
KIIV+42
God of flame
22. 12. 2008   #21
-
0
-

no otazkou je jak si to zapojil a jestli nespinas ty tranzistory proti sobe... tj do zkratu

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jméno
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
23. 12. 2008   #22
-
0
-

ako som už písal vyššie vyskúšaj tam dať nejaký logický obvod (pred bázy tranzistorov), mne to pomohlo... myslím že za skúšku nič nedáš a možno to pomôže aj tebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.5.–
KIIV+42
God of flame
23. 12. 2008   #23
-
0
-

mimochodem mas to blbe zapojeny

tranzistory pripojeny na jeden vstup musi byt na jedne strane... takhle mas 00 -> brzda 11 -> brzda 01 -> zkrat jednech tranzistoru, 10 -> zkrat tech druhejch dvou

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 12. 2008   #24
-
0
-

A ako to mam zapojit potom???? Lebo uz nechapem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.250.–
KIIV+42
God of flame
23. 12. 2008   #25
-
0
-

u tech npn tranzistoru nedelej to prekrizeni

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
23. 12. 2008   #26
-
0
-

jo a nevyuzite vstupy pripoj na 0V nebo +5V... u cmosu to silene zvetsuje odber.... misto par mikroamper v klidu to pak zere klidne i desitku mA... chyta to totiz skoro vsechno ruseni co se k tomu dostane

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ján Borovský
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2008   #27
-
0
-

No vyskusam - ty si si teda dal robotu s tym malovanim :-D - a vsetkym prajeme vesele vianoce a stastny novy rok

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.30.–
KIIV+42
God of flame
24. 12. 2008   #28
-
0
-

no jo nechtelo se mi s tim parat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý