SQL a C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQL a C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comSQL a C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter D.0
Expert
19. 8. 2006   #1
-
0
-

zdravim.
Ak by som v buducnosti chcel pisat databazove programy, ako sa mam tie databazy zacat ucit? Videl som uz niekolko tutorialov kde tvorili tabulku.
http://www.w3schools.com
,ale mne chyba nejaky krok ako to spojit s VC++2005 a C++ vůbec.
dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Reklama
Reklama
Peter Halmo0
Stálý člen
20. 8. 2006   #2
-
0
-

ten link sa neda zobrazit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom0
Stálý člen
20. 8. 2006   #3
-
0
-

už to opravil.... A předtím to šlo taky jen jsi tam musel smazat kousek konce adresy... :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
21. 8. 2006   #4
-
0
-

a k SQL, ODBC, mySQL, OleDB, Microsoft SQL server 2005, nenapisete nic?
:frosty_x:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Peter D.0
Expert
21. 9. 2006   #5
-
0
-

tak uz mam predstavu ako to funguje, ale chcelo by to nejaku triedu pre komunikaciu s Microsoft SQL serverom, nejaky tip? :ehh:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Jura_0
Stálý člen
21. 9. 2006   #6
-
0
-

mephi napsal:

tak uz mam predstavu ako to funguje, ale chcelo by to nejaku triedu pre komunikaciu s Microsoft SQL serverom, nejaky tip ?:ehh:


Myslim, ze na http://codeproject.com/database/ urcite neco najdes.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
S.Salomon0
Newbie
17. 10. 2006   #7
-
0
-

Zdarec hoši, měl bych takový dotaz. Dělám v Dev C++ a nejde mi knihovna mysql.h (respektive hlavička). Co s tím? Dá se to někde stáhnout pokud jo tak jak to potom vložit Dev C++?

Díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
Jura_0
Stálý člen
18. 10. 2006   #8
-
0
-

S.Salomon napsal:

Zdarec ho?i m?l bych takov? dotaz. D?l?m v Dev C++ a nejde mi knihovna mysql.h(respektive hlavi?ka ). Co s t?m ?? D? se to n?kde st?hnout pokud jo tak jak to potom vlo?it Dev C++ ??

D?ky za odpov??.


Nelepsi asi je si stahnout primo package a nainstalovat.
Postup:
1) Tools->Check for updates/packeges...
2) Zobrazi se nove okno:
3) kliknout na tlacitko Check for updates, pokud nic nenajde nebo se nepovede pripojit, tak je potreba vybrat jiny devpak server - nahore je ComboBox s nazvem
Select devpak server. Pokud jsi prosel cely seznam devpak serveru a stale nic nenasel, pak ti nezbyva nez bud pohledat na netu(nevim kde)
4)Zobrazi se vysledky ve Avaible updates list a z nich si muzes vybrat co chces. pokud si chces usnadnit hledani, tak staci pouzit filtr Groups a v nem vybrat Database
5) Zobrazi se seznam updatu - zaskrknout zadouci a potom zmacknout tlacitko Download selected
6)cekat
7)cekat
8)cekat
9)cekat
10)nyni by to uz mohlo byt stahnute, tudiz postupovat podle pokynu instalacniho pruvodce
11)Po uspesne instalaci se ti ve slozce include, s nejvetsi pravdepodobnosti, vytvori adresar mysql
12)Pro skompilovani je jeste potreba nastavit cestu k include souborum:
Project->Project options
Zalozka Directories -> Include Directories
13) Najit cestu k mysql slozce(nejspise include/mysql)
14) Add
15)OK
16) napsat program, zkompilovat, slinkovat ,odladit
17) a radovat se
18) Mas-li Dev v cestine, tak preji hodne stesti pri prekladu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
S.Salomon0
Newbie
18. 10. 2006   #9
-
0
-

Aha m?m ho v ?e?tin?.
No bych byl v celku ??astn? kdyby se na?el n?kdo kdo by mi to poslal na mail instalace bude stejn? jak u SDL .

Tak co najde se n?kdo kdo to m? a byl by ochoten mi to poslat ???:tuc:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
S.Salomon0
Newbie
18. 10. 2006   #10
-
0
-

Tak jsem to zkusil st?hnout .... v?e jde a? na jdenu v?c nejde to :helpme: => nastav?m i include directories ... co s t?m ?? Nem? se tam nastavit n?jak? linker ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
Jura_0
Stálý člen
19. 10. 2006   #11
-
0
-

S.Salomon napsal:

Tak jsem to zkusil st?hnout .... v?e jde a? na jdenu v?c nejde to :helpme: => nastav?m i include directories ... co s t?m ?? Nem? se tam nastavit n?jak? linker ??


Nevim, ale pokud ti hlasi linker unresolved externals (symbol...), tak se skoro vzdy jedna o nedefinovani nejake funkce, promenne, metody atd. V tom pripade staci pridat do projektu prislusnou libku(pokud je k dispozici) Projekt->nastavenei projektu->Parametry->Linker a kliknout na tlacitko Pridat knihovnu nebo objekt. POte vybrat prislusnou knihovnu(nejspise libmysql.a) a zkusit spustit...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
22. 10. 2006   #12
-
0
-

tak uz viem co chcem :D potrebujem triedu ktora komunikuje pomocou ODBC s databazou. hladal som na internete nejake veci, ale je to dost slabe. Mate nejaky typ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Jura_0
Stálý člen
22. 10. 2006   #13
-
0
-

mephi napsal:

tak uz viem co chcem :D potrebujem triedu ktora komunikuje pomocou ODBC s databazou. hladal som na internete nejake veci, ale je to dost slabe. Mate nejaky tip?


Ja teda s DB pres C++ jeste nepracova(nepotrebovaljsem to), ale zkousel jsi hledat na Codeproject.com?? Ja se tam kouknul a prvni co mi padlo do oka, tak bylo http://www.codeproject.com/database/DataLayer.asp a pokud se ti to nelibi, tak muzes zkusit neco jineho treba z http://www.codeproject.com/info/search.asp?cats=2&searchkw=ODBC&Submit1=Search&author=&sd=15+Nov+1999&ed=22+Oct+2006.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

SQL — založil maajoo1

SQL — založil MarekS

MS SQL — založil Tomas

SQL CE — založil Tomas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý