Práce do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce do školy – Pascal – Fórum – Programujte.comPráce do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Black
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 12. 2008   #1
-
0
-

Potřebuju pomoct s úkolem na programování...Prostě nevím, a jestli někdo napíšete jak by to mělo vypadat..Zadání je:
Sestavte program, který načte číselné hodnoty ze vstupního souboru ROZDEL.TXT a vypočte a vypíše jejich průměr.
Poté vypíše přehled vstupních hodnot, které jsou menší než průměr, a přehled vstupních hodnot, které jsou větší než průměr.
Tady je vstupní soubor: http://www.vyuka.odbskmb.cz/IKT-3L/data/ROZDEL.TXT

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Ace McIntosh0
Super člen
16. 12. 2008   #2
-
0
-

No prostě ten soubor řádek po řádku projeď, hodnoty si ulož do pole a pak to zprůměruj. Průměr si ulož do proměnné, porovnávej s hodnotami v poli a vypisuj (nižší x vyšší). Co konkrétně ti nejde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Black
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 12. 2008   #3
-
0
-

To Ace McIntosh : Já spíš vůbec nevím jak napsat a jak má vypadat ten kod..Nechceš mi ho prosímtě napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 12. 2008   #4
-
0
-

To Black : od toho tu to fórum není

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Ace McIntosh0
Super člen
16. 12. 2008   #5
-
0
-

To Black : To musíš sám;-). My tě můžeme tak maximálně popostrčit, když uvízneš na mrtvém bodě (ovšem po prokázání snahy!). Pomocí Googlu můžeš vyhledat většinu (ne-li všechny) potřebných informací.

Rada ohledně práce se soubory: Zkus si najít něco o typu soubor, sám jsem zkoušel hledat na Googlu a je tam toho víc než dostatek na to, aby ses mohl hnout z místa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Quiark0
Věrný člen
16. 12. 2008   #6
-
0
-

Toto je server programujte.com, ne naprogramujemevam.com ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Mircosoft+1
Věrný člen
17. 12. 2008   #7
-
0
-

To Black : Aspoň nějaká nápověda do začátku... Help Pascalu otevřeš klávesovou zkratkou Ctrl+F1 (textový kurzor umísti na slovo, na které se chceš zeptat). Hledej hesla:
var, array, integer, real, text, assign, reset, read, readln, close, repeat, while, for, begin, end, if, write, writeln, :=, >, <, +, /.
Je-li libo češtinu, můžu poskytnout http://mircosoft.ic.cz/texty/ZAKLADY.TXT.

Něco napiš a jestli to nebude fungovat, hoď sem kód a my ti zkusíme říct, kde je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.83.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
j.b.0
Duch
18. 12. 2008   #8
-
0
-

Ahoj ja niesom profik ale nejaky ten programik som spravil snad je to podla tvojich ocakavani

program uloha;
uses
crt;
const
Nmax=100;
type
pole=array[1..Nmax]of integer;
var
rozdel:text;
i:integer;
p:real;
cisla, vacsie, mensie:pole;
{otvorenie suboru a nacitanie cisel do pola i}
procedure nacitanie(var cisla:pole);
begin
assign(rozdel,'rozdel.txt');
reset(rozdel);
for i:=1 to 20 do
read(rozdel, cisla[i]);
close(rozdel);
end;
{vypocet priemeru nacitanych cisel v poli}
function priemer(var cisla:pole; var P:real):real;
var
sucet:integer;
begin
P:=0;
for i:=1 to 20 do
sucet:=sucet+cisla[i];
P:=sucet/20
end;
{zistenie cisel pola vacsich ako priemer a mensich ako priemer}
procedure polia( var cisla:pole; var P:real;
var vacsie:pole; var mensie:pole);
begin
for i:=1 to 20 do
if cisla[i] > P
then vacsie[i]:=cisla[i];
for i:=1 to 20 do
if cisla[i] < P
then mensie[i]:=cisla[i];
end;
{zapis nadobudnutych udajov}
procedure zapis( var cisla:pole; var P:real;
var vacsie:pole; var mensie:pole);
begin
clrscr;
GoToXY(5,1);
writeln('Aritmeticky priemer nacitanych hodnot zosuboru rozdel.txt je : ',P:2:1);
writeln;

write('Cisla mensie ako AP : ');
for i:=1 to 20 do
write(mensie[i],' ');
writeln;
writeln;
write('Cisla vacsie ako AP : ');
for i:=1 to 20 do
write(vacsie[i],' ');
writeln;
GoToXY(25,7);
writeln('pre ukoncenie stlacte <enter>');
readln;
end;
begin
nacitanie(cisla);
priemer(cisla, P);
polia(cisla, P, vacsie, mensie);
zapis(cisla, P, vacsie, mensie);
end.

snad ti to pomoze....btw ak by ma chcel niekto kritizovat tak sorry som len zaciatocnik. :smile1: (mal by byt aj subor v prilohe)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.109.–
sputnikone+1
Věrný člen
19. 12. 2008   #9
-
0
-

Tos fakt nemusel... :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.55.–
Black
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 12. 2008   #10
-
0
-

To j.b. : Díky moc.Ale stejně mi to nějak neběží.Nejde to napsat trochu jednodušeji?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Práce do školy. — založil Začátečník JK

Práce do školy — založil Malirka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý