Pomoc s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Malirka
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
16. 12. 2008   #1
-
0
-

Já mám úkol:
Sestavte program, který určí výslednou teplotu vody, při smísení dvou různých množství vody o různých teplotách (použití kalorimetrické rovnice).
Vstup: - hmotnost a teplota prvního vzorku vody
- hmotnost a teplota druhého vzorku vody
Výstup: Výsledná teplota po smíchání
Program po zobrazení výsledné teploty nabídne možnost řešit další úlohu nebo skončit.

A já ho vytvořila, normálně se spustí a najednou, když zadám hodnoty, tak se to ukončí..Mrkněte se někdo na to co tam mám špatně.

uses crt;
var c,m1,t1,t,m2,t2:real;
ukonci:char;

begin
repeat
TextColor(Green);
Writeln;
Writeln('--- Program na vypocet kalimetricke rovnice ---');
writeln;
TextColor(White);
Write('Zadejte hmotnost 1 [kg]: ');
Readln(m1);
Writeln;
Write('Zadejte teplotu 1 [K]: ');
Readln(t1);
Writeln;
Write('Zadejte hmotnost 2 [kg]: ');
Readln(m2);
Writeln;
Write('Zadejte teplotu 2 [K]: ');

Readln(t2);

c:=c*(m2*(t2 - t)/t-t1)-m1;
Writeln('Celkova teplota je: ',round(c),'sputnu);

Write('Chcete-li ukoncit program stisknete "a": ');
ukonci:=upcase(readkey);
until ukonci='A';

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Reklama
Reklama
Wimby
~ Anonymní uživatel
50 příspěvků
16. 12. 2008   #2
-
0
-

To co přiřazuješ k proměnný 'c' je zcela náhodný číslo, pravděpodobně vyjde -m1
Ale jinak - program se ukončí, protože pokud until vyhodnotí true, tak už za ním není žádný příkaz, který by mu v tom zabránil.
Mělo by bohatě stačit na konec napsat READLN; což ukončí program až když se stiskne ENTER

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
Wimby
~ Anonymní uživatel
50 příspěvků
16. 12. 2008   #3
-
0
-

Jo já přehlédl readkey :-) v tom případě by tam ten READLN byl irelevantní, chyba je tedy pouze v přiřazování :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
o-lox0
Super člen
16. 12. 2008   #4
-
0
-

Ano hodnota t je po startu programu defaultně na 0 a dělení nulou nedělá mikroprocesorům dobře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s úkolem v C — založil Thill

Pomoc s úkolem — založil Honza

Pomoc s ukolem — založil Bronsky

Pomoc s ukolem — založil Veganekk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý