Problém s registry – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s registry – .NET – Fórum – Programujte.comProblém s registry – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Nechda
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
Mám takový problém používám funkci pro zapsání do registrů, aby si program zapamatoval, ale at dělám co dělám, nějak mi to nefunguje. Kouknu do RegEditu a hodnota se změní takže v tom to asi nebude. Na začátku programu zkontroluji jestli je hodnota taková nebo maková, ale vždycky se to tváří jako by znalo jenom jednu hodnotu.
Tady je kod na kontrolu:

        private void timer2_Tick(object sender, EventArgs e)

{
RegistryKey Regy = Registry.CurrentUser;
Regy = Regy.CreateSubKey("Software\\CrownPlayer\\Mini");
if (Regy.ValueCount == 1)
{
TopMost = true;
Width = 190;
Height = 56;
}
else
{
TopMost = false;
Width = 422;
Height = 181;
}



timer2.Enabled = false;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.82.–
rudolf_franek0
Stálý člen
16. 12. 2008   #2
-
0
-

Mozna tomu nerozumim - ale

Regy.ValueCount
ti vrati pouze pocet hodnot v danem key. Takze se vubec nedozvis, co tam mas ulozeno. Neni tohle ten problem ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Nechda
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 12. 2008   #3
-
0
-

ano to bude asi ono moc děkuji.s registry teprve začínám a nevíte která funkce to dělá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.161.76.–
rudolf_franek0
Stálý člen
17. 12. 2008   #4
-
0
-

na ukladani a nacitani hodnot jsou metody

SetValue
a
GetValue
PS: prosim v nazvech lokalnich promennych pouzivat prvni pismeno male - 'Regy' versus 'regy'
RegistryKey regy = 

Registry.CurrentUser.CreateSubKey(
"Software\\JmenoAutora\\JmenoProgramu");

int hodnotaInt = -1;
string jmenoMojiHodnoty = "MojeHodnota1";
object hodnotaObject = regy.GetValue(jmenoMojiHodnoty);

if (hodnotaObject is int)
{
hodnotaInt = (int)hodnotaObject;
}

int hodnotaPozadovana = 100;

if (hodnotaInt == hodnotaPozadovana)
{
TopMost = true;
Width = 190;
Height = 56;
}
else
{
TopMost = false;
Width = 422;
Height = 181;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Nechda
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
18. 12. 2008   #5
-
0
-

Moc děkuji, je to docela jednoduché.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Registry — založil dragon124

Registry c# — založil Dieter

Registry-ulozeni — založil wolf

Práce s registry — založil

Win7 - registry? — založil raddino

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý