Vytváření proměných cyklem FOR – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytváření proměných cyklem FOR – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVytváření proměných cyklem FOR – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

pidgin0
Návštěvník
17. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

nemůžu přijít na to jak vytvořit a spracovat blok cyklu for tak aby vždy po průchodu cyklem vytvořil dvě různé proměnné, proměnnou ia a proměnnou ib, kde i a je proměnná a písmeno je znak a pak k těmto proměnným přiřadil adresy gifů 0a.gif 0b.gif 1a.gif 1b.gif až "n"b.gif.

Problém patrně bude v tom že nevím, jak zřetězit názvy proměnných. Potřebuju to kvůli nahrání obrovské spousty obrázků do paměti se kterými budu dále pracovat. Kvůli pozdější manipulaci s nima, je potřebuju mít takhle označené.

Přikládám tento kód jen pro to, aby bylo patrné co chci udělat. Vím že je to takhle nesmysl.

for (var i = 0; i < 10; i++)

{
i + "" + a = new Image(); i.src=i + "a.gif";
i + "" + b = new Image(); i.src=i + "b.gif";
}


Děkuji všem za jejich rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 12. 2008   #2
-
0
-

Nevím, jestli jsem dobře pochopil co chceš, ale mohla by ti pomoct zatracovaná funkce eval()

http://www.w3schools.com/jsref/jsref_eval.asp

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Prog.0
Věrný člen
17. 12. 2008   #3
-
0
-

To pidgin : Čo blbneš, sprav to cez polia.

var a = [], b=[];

for(i=0;i<10;i++)
{
a[i] = new Image(); a[i].src= i + "a.gif";
b[i] = new Image(); b[i].src= i + "b.gif";
}

alebo ešte lepšie, nevytváraj dve polia, ale iba jedno, ktorého prvky budú polia obsahujúce dva obrázky
var imgs =[];

for(i=0;i<10;i++)
{
im = [new Image(),new Image];
im[0].src = i+'a.gif';
im[1].src = i+'b.gif';
imgs.push(im);
}

Ak sa ti nepáčia polia v poli, tak objekty:
var imgs =[];

for(i=0;i<10;i++)
{
im = {a:new Image(),b:new Image};
im.a.src = i+'a.gif';
im.b.src = i+'b.gif';
imgs.push(im);
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
pidgin0
Návštěvník
17. 12. 2008   #4
-
0
-

díky moc za radu, to pole..že mě to nenapadlo....dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Posílání proměných — založil Ruda

Více proměných — založil Hranicarrr

C# - předání proměných — založil petrl

Ukladani promenych na disk — založil cybernick

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý