Ovladani objektu v OpenGL klavesnicí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ovladani objektu v OpenGL klavesnicí – C / C++ – Fórum – Programujte.comOvladani objektu v OpenGL klavesnicí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Honzik
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
18. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den. Delam jednu 2D hru, a potrebuji hybat soucasne dvema objekty. Pomoci fce onKeyboard mam nadefinovane klavesy pomoci prikazu switch ...

void onKeyboard(unsigned char key, int x, int y) //ovladani
{
switch(key){
case 'a': A.posun(key);
break;
case 'd': A.posun(key);
...
ale to bere vzdy jen jednu klavesu, coz je jasne... Nevite jak nadefinovat vice stisknutych klaves? Děkuji moc, zacatecnik

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.23.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 12. 2008   #2
-
0
-

bude to asi chtit najit neco co predava informaci kdy je klavesa zmacknuta a kdy pustena... urcite takove jsou jen musis hledat

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
o-lox0
Super člen
18. 12. 2008   #3
-
0
-

TAkže pokud použiješ např SDL, můžeš v poli přistupovat k víc současně stisklým klávesám. SDL_GetKeyState(NULL);
Nicméně i jestli používáš jen WinApi a Zpravy, nemas problém Windows to pošlou rychle za sebou a tobě stačí jen nevolat z
WinProc hned OnKeyboard ale ukládat do pole(klav[key]=1--klav[key]=0). Zpracování pak provádíš
ve smyčce :
for (;;)
{
if (PeekMessage(&msg, 0, 0, 0, PM_REMOVE))
{
if (msg.message == WM_QUIT)
break;
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
else
{
AppIdle() // hlavni rutina
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Prehodenie pismena na klavesnici — založil BlueLikeGreen

Jak nastavit klávesnici. — založil Benny1181

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý