Dva rovnaké tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dva rovnaké tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.comDva rovnaké tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
19. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobrý

Možem mať dva tlačítka čo budú mať rovnaký názov a budú v jednom Forme ???
Rozlišné by mali iba to že jednen by bol v prvom tabpagu a druhý by bol v druhom tabpagu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
Japo0
Návštěvník
19. 12. 2008   #2
-
0
-

Tohle asi nepůjde. Když totiž napíšeš název tlačítka v kódu, kompilátor nebude vědět, které myslíš.

Pokud máš ale někde uložený aktuální tabPage, tak možná půjde přistupovat k tlačítku přes něj. Podívej se, jestli má tabPage kolekci podřízených objektů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
19. 12. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
20. 12. 2008   #4
-
0
-

djanosik napsal:
To zonda : Název (vlastnost Name) pokud vím ano, ale nikdy jsem to nezkoušel http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.control.name.aspx. Názvy ukazatelů se samozřejmě nesměj shodovat.



Souhlasim s citovanym. Ale s poznamkou, ze neni dobry napad mit controly se shodnymi jmeny, i kdyby oba buttony mely delat to same tak bych jejich jmena odlisil. Obsluhy udalosti mohou mit samozrejme spolecne. Pokud bys potreboval nejaky jednoznacny identifikator tech buttonu, pak doporucuji podedit z buttonu a v te vlastni tride si nadefinovat nejakou property jako identifikator.
class MyButton : Button

{
public int Identifikator{get;set;}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
20. 12. 2008   #5
-
0
-

To rudolf_franek : Případně k tomu lze využít vlastnost Tag (bo tak nějak).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
20. 12. 2008   #6
-
0
-

djanosik napsal:
To rudolf_franek : Případně k tomu lze využít vlastnost Tag (bo tak nějak).


Tag se samozrejme da vyuzit, ale je "pouze" typu Object, coz me odrazuje od toho ho pouzivat.
Pokud mam obecne Buttony a vzdy bych se musel ptat, zda ten ktery Button je taky MyButton, pak je i Tag dobry. Pokud mam ale na urovni Formu promennou typu MyButton, pak tenhle problem nemam a prijde mi lepsi si udelat property vlastni.. ale uznavam, je to trochu vec vkusu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

Dva OS — založil dejA vU

Dva Monitory — založil nughett

Dva desktopy — založil koudis

Dva dotazy — založil RePRO

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý