Poradte – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Poradte – PHP – Fórum – Programujte.comPoradte – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dalaman0
Věrný člen
20. 8. 2006   #1
-
0
-

Mam dva problemy ktore by som chcel rychlo vyriesit.

1.Potrebujem spravit rozbalovacie select menu pre zadavanie datumu narodenia. Cez php mozem cyklom vytvorit pocet dni v mesiaci na 30 lahko. LEnze problem je taky ze niekedy ma mesiac 28,30 alebo 31 dni. Ako mam tento problem vyriesit aby mi vzdy vygenerovalo spravny pocet dni podla mesiaca?

2.Doma na localhoste mi hadze errory aj ked pouzivam premennu ktora neexistuje.
Napr. $bla= $_GET['bla']; a hadze mi o ten error ked nic ez URL neposielam. (nemam ho ako teraz zistit tak ho nenapisem :what:, ale je to nejaky NOTICE:... )
POuzivat stale settype sa mi nexce :)

Thanx :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Reklama
Reklama
Milan0
Stálý člen
21. 8. 2006   #2
-
0
-

Ja som to vyriesil, že som tam nechal dni od 1 po 30 a na záver som vložil funkciu checkdate(), konkrétne takto:



if ( checkdate($mesiac,$den,$rok)==false )
{
echo "Dátum nie je platný<br>";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
21. 8. 2006   #3
-
0
-

1) CO neco na tenhle princip



echo "<select>"
$d=1;
while(checkdate($m,$d,$r))
{
echo "<option>$d</option>\n";
$d++;
}
echo </select>


2) $promenna=@$_GET["promenna"]. Tim @ potlacis tu chybu :frosty_x:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
21. 8. 2006   #4
-
0
-

Ok comander, to prve vyzera slubne, pojdem na to looknut. A to druhe chapem. TYm len tu chybu potlacim (to ma napadlo). Ale ja myslim ako to vypnem v konfiguracnych direktivach php.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Michal Zima0
Super člen
21. 8. 2006   #5
-
0
-

ty zkrátka chceš pracovat s proměnnou, která neexistuje. Můžeš si to pojistit, že třeba s tou proměnnou budeš pracovat jen

if(IsSet($_GET["danapromenna"])) {
To je čistá možnost. Ta "špinavá" možnost je editace souboru php.ini:?
error_reporting  =E_ALL & ~E_NOTICE
?To ti zajistí, že se budou zobrazovat všechna chybová hlášení, kromě NOTICE. Pokud nemáš přístup k php.ini, tak to můžeš udělat pomocí php fce, kterou vždy na začátku zavoláš.
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
?
Tímhle docílíš stejného efektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
dalaman0
Věrný člen
21. 8. 2006   #6
-
0
-

Ale ja by som to potreboval vypnut...
Na vsetkych webhostingoch to frci normalne, ked mam kod:

$bla=$_GET['bla'];
echo "Cerveny ".$bla;

tak mi to vypise bud "Cerveny" alebo "Cerveny tulipan" ale nikdy mi nehadzalo chybu.
To mi robi iba doma na localhoste zrazu, a nikdy som sa s tym nestretol.
(presiel som z apache na IIS v oknach )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Michal Zima0
Super člen
21. 8. 2006   #7
-
0
-

Vždyť jsem ti to napsal! Je to ten druhý rámeček - editace souboru php.ini.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
dalaman0
Věrný člen
21. 8. 2006   #8
-
0
-

Aha, ok sorry.. som akysi spomaleny dneska som si precital ze sa budu vypisaovat vsetky chyby (to okrem som si nevsimol ) :what:
Diky vsetkym, mate to u mna :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Poradte — založil Jonxix

VŠ- poradte — založil fixxa

Poradte mi, co dál... — založil xxxxxx

Poraďte pls — založil DEAS

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý