Diskusia v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Diskusia v php – PHP – Fórum – Programujte.comDiskusia v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

devilfish0
Stálý člen
21. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahoj. Chcel by som poprosiť o pomoc. Začínam s php a robím takú jednoduchú diskusiu. Všetko funguje až na to že keď pridám další príspevok do databázy a potom refreshnem stránku poslený príspevok sa prídá ešte raz a to dokola(keď stránku 50 krát refreshnnem tak sa pridá 50x to isté). Čo treba spraviť aby sa tento neželaný efekt odstránil? Za pomoc vopred ďakujem

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; windows-1250" />
<title>Príspevky</title>
</head>

<body style="text-align: center;">

Príspevky-Guestbook
<form method="get" name="book">
Meno 
<input type="text" name="meno" value="" />
Text
<textarea cols="30" rows="10" name="text"></textarea>
<input style="margin-top: 10px;" type="submit" name="send" value="Pridaj príspevok" />
</form>

<?php
$meno = $_GET["meno"];
$text = $_GET["text"];
$connect=mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","mj","mj") or die("Nepodarilo sa spojit s databázov!");
$db=mysql_select_db("lukinfo",$connect) or die("Nepodarilo sa vybrat databázu!");
if($meno!="" and $text!="")
{
$sql='INSERT INTO komentare(meno,cas,text) VALUES("'.$meno.'",NOW(),"'.$text.'")';
$vysledok=mysql_query($sql,$connect);
if(!$vysledok)
{
echo "Príkaz sa nepodarilo vykonat!";
}
else
{
echo "Záznam úspešne zapísaný do databázi!";
}
}
$sql_2='SELECT DATE_FORMAT(cas,"%e.%c.%Y %H:%I:%S") AS cas, meno, text FROM komentare ORDER BY cas DESC';
$query=@mysql_query($sql_2,$connect);
$rows=@mysql_num_rows($query);//zistim ci sa vnej nieco nachadza
if($rows=="0")
{
echo "Este neboli pridané žiadne komentáre";
exit;
}
while($vysledok = @mysql_fetch_array($query))
{
$meno=$vysledok["meno"];
$cas=$vysledok["cas"];
$text=$vysledok["text"];

echo '<div style="border: solid; border-width: 1px; width: 400px; margin-top: 10px; margin: auto;">Autor: '.$meno.'      Dátum: '.$cas.'</div>';
echo '<div style="border: solid; border-width: 1px; width: 400px; margin:auto; margin-bottom: 25px;">'.$text.'</div>';
}
$meno="";
$text="";
$cas="";
@mysql_close($connect);
?>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 12. 2008   #2
-
0
-

ja sem poslal hlavicku na redirect na stejnou stranku... POST data se uz neposlou a neposles to znova ani kdyz das zpet¨¨


pripadne si dej jako skryty prvek formulare nejakej hash.. a v db kontroluj zda je unikatni

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
devilfish0
Stálý člen
21. 12. 2008   #3
-
0
-

Prosím mohol by si to trochu viac vysvetliť? S php som naozaj len teraz začal(aj s mysql).(hlavičku na redirect??;unikatny v db??)
Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 12. 2008   #4
-
0
-

redirect - ulozis si data reknes prohlizeci at nacte stranku kterou mu posles v ty hlavicce...

unikatni index - nemuzes vlozit vicekrat stejnou hodnotu... kdyz si das skrytej input a do nej nejakou automatickou hodnotu nemelo by se stat ze by se ti pri refreshi ulozilo vickrat to same

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
devilfish0
Stálý člen
21. 12. 2008   #5
-
0
-

Funguje to použil som to v tej hlavičke. Diky moc za pomoc cením si to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 12. 2008   #6
-
0
-

To devilfish : no welcome :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý