Zdravím,
již dříve jsem si koupil éčko (701) jako "lepší kalkulačku", ovšem až teď jsem se rozhodl nějak toho zužitkovat a začít na něm nějak pracovat. Problém je, že u sebe nemám k dispozici USB mechaniku a nevím, jak nainstalovat, třeba přes USB, W. XP... Nemá někdo nějaký návrh, jak by to šlo? Zatím tam mám Linux Xubuntu, což sice není nejhorší, ale mé programy, které potřebuji, jsou na XP (ekvivalenty nechci, proč bych nepoužíval něco, za co jsem si zaplatil??) Budu rád za jakékoliv smysluplné návrhy k instalaci XP...
Fórum › OS - Windows
Instalace XP - Asus eee
no tak vzhledem k tomu, že se mi normální mechanika nechce vytahovat z PC (i když si to nechám jako náhradní řešení, asi bych za pár stovek koupil rovnou i novou mechaniku) mě spíš zaujalo to virtuální PC... Doufám, že jsi nemyslel to, že si na 4GB "HDD", který je v éčku, nahraju ještě jeden systém, ne? Slyšel jsem něco o instalaci třeba přes wifinu, což zní zajímavě, ale nenapadá mě, jak by to mohlo fungovat, když smažu veškeré soubory na HDD...
Jinak, dost jsem experimentoval s USB instalací XPček, ale ještě se mi nepodařilo normálně nakopírovat to CD na USB (ten USB HDD má 2GB, takže ve velikosti problém není)
To yaqwsx : No ono se to lehce řekne, ale jak vytvořit bootovatelnou flashku tak, aby mi to prostě normálně naběhlo a já to mohl nainstalovat? Takhle jsem instaloval maximálně ten GNU/Linux, ale s XP se mi to nepodařilo... Nemáš nějaký, nejlépe přímo tebou osvědčený, postup?
To Andriel : ja sem flashku nedelal :D
no na 4GB je to docela problem naprat windowsy i kdyz by mely celej disk jen pro sebe :D
sem si k notebooku kupoval jeste prenosnej disk, protoze 100GB mi nejak nestacilo :D
To KIIV : Opraveno, pardon :-) Missclick :-). Na 4GB se dají narvat XP poměrně pěkně, samotné zabírají snad 2 GB, nebo kolik a po odladění možná i trošku míň :-). Přenosný disk mám, 170GB, ale na tom Xubuntu kvůli filesystemu FAT32 nejde ani namountovat a ani se mi to nechce řešit, takže tak :-)
To Andriel : Já jsme udělal image CD pomocí alcoholu a pak jsem ji nahrál zpět pomocí winimage (nemůžu si přesně vzpomenout jak). Pak mě napadá dalšímožnost a to pomocí zálohovacího programu (např. Acronis) vytvořit zálohu CD a tu pak obnovit do flashky.
To yaqwsx : Zkouším to přes ten winimage, ačkoliv dnes už to nezjistím, zítra snad dám vědět, jak jsem pochodil :-)) Děkuji za radu
Jen pro úlnost. teď jsem narazil na článek jak nainstalovat XP přes flashu, třeba se někomu shodí... [urlhttp://www.mujeee.cz/navody/2008-05-16/instalace-windows-xp-z-usb-klicenky/][/url]
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Asus m51Va — založil jadus.
Prodám Notebook(ASUS) — založil Curo
Bridge na ASUS WL-520GC — založil koudis
RAM v Asus X51R — založil durmitor
ASUS P535 s GPS navigací — založil plasmo