Xml – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Xml – Python – Fórum – Programujte.comXml – Python – Fórum – Programujte.com

 

rainbof0
Newbie
22. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahoj mam XML soubor a potreboval bych do nej vlozit dalsi sekci kterou mam v textovem souboru. Ja vim ze bych to mohl udelat "natvrdo" ale to nechci.

takto soubor oteviram

import xml.dom.minidom
doc = xml.dom.minidom.parse("c:\\devel\\test\\novy1.xml")

no a ja potrebuju pridat cely uzel. hned za prvni tag <transformation> takze rekneme

start = doc.getElementsByTagName("transformation")[0]:
step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data) # vlozeni spojeni

no to ale nejde. kdyz dam:

doc.toxml('utf-8') tak to co jsem vlozil za transformation z promene xml_spojeni_data tam proste neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.165.–
Quiark0
Věrný člen
22. 12. 2008   #2
-
0
-

Jak jsi přišel na to, že



step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data) # vlozeni spojeni

tam něco vloží?

Zkus spíš něco jako document.createElement a potom node.appendChild (viz dokumentace k xml.dom).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
rainbof0
Newbie
23. 12. 2008   #3
-
0
-

No ja z dokumentace ke xml minidom nicmoc nevycet proste jsem jsi nejak nepobral snazil jsem se o to pomerne dlouho ale proste unika mi myslenka.
Myslel jsem si ze pokud do nejakeho bodu nactu novy dokument bude to fungovat. Hned to zkusim mockrat dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.69.–
rainbof0
Newbie
28. 12. 2008   #4
-
0
-

takze ten posledni krok jsem nahradil:

step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data) # vlozeni spojeni

no a ted potrebuju nejak spojit to step s doc (resp. start)
porad na to nemuzu prijit. Ani jsem nenasel zadnou dokumentaci ktera by to vysvetlovala. Pokud ji mas tak mi na ni posli odkaz protoze jsem skutecne v koncich.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Quiark0
Věrný člen
28. 12. 2008   #5
-
0
-

Viz co jsem psal. Metoda Node.appendChild (http://docs.python.org/library/xml.dom.html#dom-node-objects) přidá do DOM stromu objekt. Doporučuju odkazovanou stránku trochu víc prostudovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
rainbof0
Newbie
5. 1. 2009   #6
-
0
-

import xml.dom.minidom

doc = xml.dom.minidom.parse("c:\\devel\\test\\novy1.xml")

start = doc.getElementsByTagName("transformation")[0]: # toto je pozice kam to chci dat - typ element
step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data).documentElement # data spojeni - prevedena na elementy

start = start.appendChild(step) # vlozeni vsech elementu

no a

doc.toxml('utf-8')


nyni vraci spravne modifikovany dokument.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

XML — založil Kajgr

XML v C# — založil Svist

C# a XML — založil LorD_OniX

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý