RichEdit - Search In Text – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RichEdit - Search In Text – Delphi – Fórum – Programujte.comRichEdit - Search In Text – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Arlene0
Newbie
23. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravíčko mám kód na vyhledávaní v RichEdit(v richeditu mam vložených pár vět pod sebou)..a když mi to slovo v najde v té větě, tak mi to vypíše celou větu... a chtěl bych se zeptat jak by šlo udělat, že když mi to tu větu vypíše, tak v té větě se mi to slovo třebas zvýrazní nebo obarví jinou barvou ? Vkláda se mi to do ListView(u)



Procedure find(Word : string);
var
X, ToEnd : integer;
name : string;
begin
with main.Form4.source_code do
begin
X := 0;
ToEnd := length(Text);
X := FindText(Word, X, ToEnd, []);

while X <> -1 do
begin
SetFocus;
SelStart := X;
SelLength := length(Word) + 1;

name := copy(Text, X + 1, Length(text));
name := copy(cesta, 1, Pos(' ', cesta));
Add(name);

X := FindText(Word, X + SelLength, ToEnd, []);
end;
end;
end;

Procedure Add(name : string);
var
NextItem: TlistItem;
begin
NextItem := form4.view.Items.Add;
NextItem.Caption := name;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.159.–
o-lox0
Super člen
23. 12. 2008   #2
-
0
-

a co je?
name := copy(Text, X + 1, Length(text));
name := copy(cesta, 1, Pos(' ', cesta));
> asi debug stádium..

Těžko porobit, zrovna u Listview nejde u Eventu {oncustomdrawitem} Drawing, háže ti to chyby na Lineto
CopyRect, nefungují tam řádně barvy, font, raději "renderuj" jinam. Možná WinForms jsou lepší.

Pokud trváš na Listview tak migruj
snad trefíš něco obstojnýho http://www.torry.net/pages.php?id=144

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Arlene0
Newbie
24. 12. 2008   #3
-
0
-

Díky mrknu na to .. a nebo to udelam jinak .. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

FireFox vs. Live Search — založil yaqwsx

C/C++ program search-download — založil Johnny96

RichEdit — založil massic

RichEdit — založil Danstahr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý