Mazanie řádků z table – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mazanie řádků z table – MySQL – Fórum – Programujte.comMazanie řádků z table – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
24. 12. 2008   #1
-
0
-

Ahojte, mám takú primitívnu otázku. Mám stránku na ktorej mi vypíše všetky názvy noviniek z DB a vedľa toho ich ID. Na konci stránky mám odkaz na zmazanie všetkých noviniek. Nad ním mám formulár do ktorého sa zadá ID novinky ktorú chcem zmazať. Neviem však ako má vyzerať SQL príkaz. Prikladám kód:



$novinky = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY id DESC", $db_spojenie);
while ($riadok = mysql_fetch_array($novinky))
{
echo "<h4>";
echo $riadok['nadpis'];
echo "     ID:";
echo $riadok['id'];
echo "</h4>";


}
if($_GET['zmazat']=="zmazat_vsetko")
{
mysql_query("DELETE FROM novinky", $db_spojenie);
}

echo "<form name='zmaz' action='zmaz_novinku.php' method='post'>";
echo "Zadajte ID novinky ktorú chcete zmazať:";
echo "<textarea name='id' rows='1' cols='3'></textarea>";
echo "<input type='submit' value='Zmazať novinku'>";
echo "</form>";
echo "<a href='zmaz.php?zmazat=zmazat_vsetko'>Zmaž všetky novinky</a>";
?>


Neviem aký SQL dotaz má byť v tom súbore zmaz_novinku.php. Prosím o pomoc, stačí mi ten samotný SQL príkaz. Potrebujem zmazať novinku ktorá má id zadané v tej textarei s názvom ID. Dúfam že ma pochopíte :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 12. 2008   #2
-
0
-

no jak treba u selectu omezis ze chces vybrat novinku s id = 10 ? je to stejne

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pawlik0
Grafoman
24. 12. 2008   #3
-
0
-

"DELETE FROM novinky WHERE id = ".$_POST['id']." limit 1"

A strčit ještě is_numeric a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
w3q0
Věrný člen
24. 12. 2008   #4
-
0
-

Dik, rozbehal som to. Dúfal som že je to tak ako u SELECTU ale :D Hura, vianočný darček: Rozbehané mazanie noviniek :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 12. 2008   #5
-
0
-

To w3q : si vystacis docela s malem :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Livewires - Mazanie — založil Dolby

Mazanie znaku — založil Grungy

Mazanie textaku — založil Dodo

Zmena,mazanie,detail — založil 79kiko

Mazanie dat z 2 tabuliek — založil JannyM

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý