Opět parsec – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Opět parsec – Pascal – Fórum – Programujte.comOpět parsec – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Yety0
Stálý člen
24. 12. 2008   #1
-
0
-

Udělal jsem nějkaé úpravy na programu, který počítá Parsec ze zadaného délkového údaje a opět program vrací naprosto nesmyslné údaje.

program parsec;
uses crt;
const zemeslunce:real=150000000;
var slong : integer;
{/////////////////functions////////////////////}
function clong (a,b : real) : real; {pythagorova veta}
var clong2 : real;
begin
clong2:=(a*a)+(b*b);
clong:=(sqrt(clong2)); {vrati delku prepony}
end;
function ArcSin(x:real):real; {vrati arcsin cisla}
begin
ArcSin:=ArcTan(x/sqrt(1-sqr(x)));
end;
function cparsec (x:real) : real;
var return : real;
a,b,c : real;
begin
{plenetarni trojuhelnik}
a:=zemeslunce; {a strana zeme-slunce 150 000 000km}
b:=x; {b strana slunce-zadany objekt}
c:=clong (zemeslunce,x); {c strana prepona planetarniho trojuhelniku zeme-objekt}
return:=arcsin (a/c); {spocita uhel alfa}
return:=return*60; {prepocita stupne na minuty}
cparsec:=return;
end;
{///////////////telo programu//////////////////////}
begin
Writeln ('Enter long from sun to object in km');
readln (slong);
writeln (cparsec (slong));
readkey;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.117.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 12. 2008   #2
-
0
-

nebud lepsi si to nakreslit na papire a spocitat si to tam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 12. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Mircosoft+1
Věrný člen
24. 12. 2008   #4
-
0
-

To Yety : Jak jsem psal už dříve - zadávat vzdálenost od Slunce (proměnná Slong) v typu integer je kravina, protože má moc malý rozsah. Takže při zadání miliardových hodnot zaručeně přeteče a vypočítá se nesmysl.

Mimochodem, nebylo by jednodušší vypočítat si převodní konstantu mezi km a pc a prostě jí zadané číslo vynásobit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Parsec — založil Yety

Opět jaký RS? — založil mates

DataGridView opět zlobí — založil Miromancer

IE spatne zobrazuje, opet! — založil shmoula

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý