Krok späť C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Krok späť C# – .NET – Fórum – Programujte.comKrok späť C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
27. 12. 2008   #1
-
0
-

Neviete či neexistuje v C# urobiť krok späť ?? ako napr: skicari , exeli , wolde ,.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Quiark0
Věrný člen
27. 12. 2008   #2
-
0
-

C# ani žádný další jazyk tohle přímo nepodporuje. Musíš si to napsat sám. Nejlepší je udělat to pomocí návrhového vzoru Command (dá se toho o tom víc vygůglit). Funguje to tak, že pro každou akci vytvoříš jednu třídu, která si bude skladovat informace o akci (třeba co uživatel kam napsal) a bude umět tu akci buď provést, nebo vrátit zpět (bude si pamatovat i stav předtím). No a pak stačí všechnu interakci uživatele s programem dělat pomocí těch akcí a všechny si je pamatovat v seznamu. Pak můžeš libovolně vracet zpět i opakovat. Ale zcela jednoduché to není, uznávám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
zonda0
Stálý člen
27. 12. 2008   #3
-
0
-

No tak do toho sa pustím až sa budem nudiť :) lebo vyzerá to dosť zložito .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
27. 12. 2008   #4
-
0
-

To zonda : WPF myslím toto podporuje. Umí se s pomocí tlačítka zpět vrátit do předchozího stavu GUI nebo tak nějak, ale zřejmě to nebude to co hledáš. O tom ti snad více řekne někdo jinej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.146.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
27. 12. 2008   #5
-
0
-

Taky mám pocit, že WPF alespoň něco podobného dokáže...dokonce tuším, že je to třída NavigationService, ale nic neslibuju, nikdy jsem to moc nezkoumal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mephi0
Expert
27. 12. 2008   #6
-
0
-

robil som niečo ako skicar a krok s5 som riešil ako napisal Quiark sám :)
A to tak že som si pamätak každú akciu ktorú uživateľ spravil a ak chcel krok s5 tak sa postup zopakoval okrem posledného kroku. Potom už len optimalizovať a je to.
všetko je to o správnom návrhu a chápaní OOP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sunamo0
Newbie
28. 12. 2008   #7
-
0
-

Záleží na tom, kde to chceš. Pokud v OP odvozeného od System.Windows.Forms.TextBoxBase, tak můžeš použít M Undo a Redo.
Více by se jich dalo využít tak, že budeš ukládat ty txt(Více paměti ale vždy stejná M U/R(), seznam je taky jednoduchý, stačí pomocí nějaké M do VV Tag uložit změny nebo vytvořit dictionary, nebo nejlépe vlastní třídu) nebo jejich obsah(Zde je to složitější, protože musíš si i pamatovat akt. index,který může být kladný i záporný a obsah txt měnit sám ale zase máš ten seznam hned.) ale na tom už musíš zapracovat sám. Nebo si na netu pohledej na toto knihovny, musí jich být skoro -1, protože přibývají.
Jediný problém je v tom, že nikdy nemáš výpis těch operací. Další úskalí může vězet v tom, že si to bude pamatovat jen poslední akci. Šestý smysl mi říká že to tak bude a navíc je tak impl. i notepad ve Win, což je jistá analogie

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý