Variabilni pole v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Variabilni pole v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comVariabilni pole v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kart men0
Návštěvník
21. 8. 2006   #1
-
0
-

Curo v tej posledni lekci pise, ze se OOP hodi treba pri vytvareni poli, kde predem neni znamej pocet prvku, ale netusim jak tohle variabilni pole vytvorit (treba ve VB to jde pres Redim Preserve). Kompilator me furt hazi, ze ISO C++ brani vytvareni vytvareni poli o variabilni velikosti.
A rovnou druhej dotaz - jak se deklaruje pole pres NEW (normal promena je treba int * i=new int; a pro pole...).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
21. 8. 2006   #2
-
0
-

Keny napsal:

Curo v tej posledni lekci pise, ze se OOP hodi treba pri vytvareni poli, kde predem neni znamej pocet prvku, ale netusim jak tohle variabilni pole vytvorit (treba ve VB to jde pres Redim Preserve). Kompilator me furt hazi, ze ISO C++ brani vytvareni vytvareni poli o variabilni velikosti.
A rovnou druhej dotaz - jak se deklaruje pole pres NEW (normal promena je treba int * i=new int; a pro pole...).


Posledni lekci jsem necetl, ale co se tyce pole alokovaneho dynamicky, tak syntaxe je skoro naprosto shodna s vytvarenim promennych na heapu.


int *pole = new int[NEJAKE_PEKNE_CISLO];
//....
delete [] pole;

A pokud se chces vyhnout zbytecnym potizim(alokace, dealokace), tak pouzij std::vector<type>.
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
21. 8. 2006   #3
-
0
-

neviem sice ako to curo myslel, ale ja pouzivam prepojene zoznamy, proste pospajas triedy pointerami a jednoducho pridavas prvky ktore alokujes pomocou new.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 111 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý