FOR – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

FOR – C / C++ – Fórum – Programujte.comFOR – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

oSiriS
~ Anonymní uživatel
120 příspěvků
28. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den s c++ jsem začátečník a tak bych potřeboval s nečim poradit. Nechápu dost dobře co dělá funkce FOR. Vim, že se určí podmínky a potom se vypíše text, když sou ty podmínky splněny. Chápu to dobře. Potřeboval bych to víc vysvětlit. Díval sem se na několik stránek a i do knížky, ale z ničeho to nedokážu úplně pochopit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 12. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
oSiriS
~ Anonymní uživatel
120 příspěvků
28. 12. 2008   #3
-
0
-

No právě já to z toho článku moc nechápu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 12. 2008   #4
-
0
-

To oSiriS :
Takže,
cykly slouží k tomu, když chceš nějakou část kódu vykonat vícekrát.

cyklus for:

nejprve si musíš inicializovat tzv. čítač v inicializační části cyklu.

for(int i = 0; ...


pak se testuje podmínka, čili pokud ten kód budeš chtít vykonat 5x dáš tam
for(int i = 0; i < 5; ...

pokud je podmínka splněna kód se vykoná a for vykoná příkaz ve změnové části cyklu...
to je ta poslední...
for(int i = 0; i < 5; i++)


i++ znamená inkrementaci ... to je zvýšení hodnoty i o 1
i++ = (i = i+1)

a pak ten cyklus jede pořád dokola, dokud bude ta podmínka splněná...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
oSiriS
~ Anonymní uživatel
120 příspěvků
28. 12. 2008   #5
-
0
-

Aha takže vlastně řeknu, že začínam na nule, chci to udělat 5x a pokaždý, když se to povede, tak chci tu nulu zvíšit o jednu (potom zase jedničku o jednu). Chápu to dobře?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
gaben0
Stálý člen
28. 12. 2008   #6
-
0
-

Smyčka for je kombináciou troch krokov: vytvorenie a inicializácia premennej (čítacej premennej), test podmienky, vykonanie akcie (najčastejšie je to inkrementácia alebo dekrementácia).

Príklad:



for (int i = 0; i < 3; i++)
{
cout << "Text.";
}


Najprv sa vytvorí a inicializuje premenná i(int i = 0), otestuje sa podmienka (i < 3) a pokiaľ je pravdivá, tak sa vykoná telo príkazu (všetko čo je v zátvorkách {}, v tomto prípade je to cout << "Text."; ) a akcia (i++). Potom sa znova otestuje podmienka a pokiaľ je pravdivá, tak sa vykoná akcia a telo príkazu. Opakuje sa to až kým sa podmienka vyhodnotí ako nepravdivá.

Ešte jedna drobnosť...v jednej smyčke for sa môže naraz inicializovať viac premenných, testovať viac podmienok a tiež vykonať viac akcií. Oddelia sa čiarkou.
Príklad:


for (int i = 0, j = 1; i < 3, j < 4; i++, j++)
{
cout << i << "\t" << j << "\n";
}


Edit: Vidím, že kým som písal svoj príspevok, tak ma niekto predbehol a vysvetlil to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.13.–
C, C++
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 12. 2008   #7
-
0
-

jj... ale nemusíš začínat na nule... a nemusíš zvyšovat o jednu ale třeba o 5 ... podle toho jak bude potřeba

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
oSiriS
~ Anonymní uživatel
120 příspěvků
28. 12. 2008   #8
-
0
-

Jj to byl jenom příklad. Díky všem už to chápu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Formulár — založil nero

Forum box — založil marioff

Přihlášení - login form — založil Milde

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý