Clanky, citaj viac a KOMENTARE k clankom – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Clanky, citaj viac a KOMENTARE k clankom – PHP – Fórum – Programujte.comClanky, citaj viac a KOMENTARE k clankom – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
29. 12. 2008   #1
-
0
-

Dobry den, tak mam kod v php pre pridavanie noviniek ale stazuje si ERROR na riadok while

($komentar = MySQL_Fetch_Array($vysledok))

prosiiiim pomozte mi

<?php


include ("connect.php");



$novinka = (int) $_GET["novinka"];

$url = "novinka.php?novinka=" .$novinka;



if($_POST["ok"]){

$autor = $_POST["autor"];

$text = $_POST["text"];

if(("" !=$autor) && ("" !=$text)){

MySQL_Query("INSERT INTO komentare (id_novinka, autor, text, datum) VALUES (" . $novinka . ", '" . addslashes($autor) . "', '" . addslashes($text) . "', NOW())");

echo htmlspecialchars("INSERT INTO komentare (id_novinka, autor, text, datum) VALUES (" . $novinka . ", '" . addslashes($autor) . "', '" . addslashes($text) . "', NOW())");

$autor = "";

$text = "";



}

}

else{

$autor="";

$text="";

}



$vysledok = MySQL_Query("SELECT * FROM novinky WHERE id = ".$novinka);

$vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok);





$vysledok = MySQL_Query(" SELECT * FROM komentare WHERE id_novinky = ".$novinka." ORDER BY datum DESC");

$komentare =array();

while($komentar = MySQL_Fetch_Array($vysledok)) {

$komentare[] = $komentar;}



require("ninc1.php");

echo "<b>" . htmlspecialchars($vypis['nadpis']) . "</b><br><br>";

echo htmlspecialchars($vypis['clanok']);

echo "<br><br><br>";?>





<form action="<?php echo htmlspecialchars($url); ?>" method="POST">

Nick: <input type="text" name="autor" value="<?php echo htmlspecialchars($autor); ?>"><br><br>

Text:

<textarea name="text" rows="10" cols="30"><?php echo htmlspecialchars($text); ?></textarea><br><br><br>

<input type="submit" name="ok" value="Send"><br><br>

</form>





<?php

foreach($komentare as $komentar){

echo "<b>" . htmlspecialchars($komentar["autor"]) . "</b>  " . "<small>" . $komentar["ip"] . "</small><br>";

echo htmlspecialchars($komentar["text"]);

echo "<br><br><br>";}

?>



<?php

require ("ninc2.php");

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.64.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
marioff0
Expert
29. 12. 2008   #2
-
0
-

zly zapis na riadku 45 a 53, chybaju ti v dotaze apostrofy..

$vysledok = MySQL_Query("SELECT * FROM novinky WHERE id = '".$novinka."'");

$vysledok = MySQL_Query("SELECT * FROM komentare WHERE id_novinky = '".$novinka."' ORDER BY datum DESC");

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 12. 2008   #3
-
0
-

To marioff : u cisel se apostrofy mohou ale i nemusi dat... lepsi je samozrejme je tam mit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
29. 12. 2008   #4
-
0
-

To KIIV : ja ich davam vzdy :) , ale ma tam aj dalsiu chybu na riadku 45... cekni aku... preto som mu to opravil tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 12. 2008   #5
-
0
-

no, každopádně ho to seřve pokud nezadá ten parametr $_GET["novinka"] ... není od věci použít isset a případně is_numeric

taky mohl říct JAKEJ ERROR!! nejsme vědmy... ikdyž se da očekávat že se snaží o fetch něčeho co se ani nepovedlo vycucnout z databáze

+ kultura zapisu kodu (tj. strukturovani a jednotnej styl) by taky nebylo vubec na skodu


ale co muzu pochválit je používaní "neco" == $prom :DD , když člověk dá jen = tak ho to seřve a nemusí pak hledat, kde má chybu



EDIT: a taky je dobrýkontrolovat jestli query dopadly dobře... buď to dát do IF nebo přidat or die(mysql_error()) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
29. 12. 2008   #6
-
0
-

jj moja rec.. ale je tam mrte dalsich chyb napr.

napr. v riadku 59 bude do pola ukladat same Array :smile16:

takze ked opravi chybu v prvom prispevku... je tu nova otazka :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
janik3660
Návštěvník
29. 12. 2008   #7
-
0
-

aby bolo jasno:

ERROR mysql fetch array is not a supplied mysql argnument alebo tak neajk pofdobne....

a dalsi info: do DB mi uklada , ale nevypise ich na webe potom

( tu chybu som ets eopravit nestihol cize je to stav pred mojim prvy prispevkom )

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.64.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 12. 2008   #8
-
0
-

To janik366 : jo ta chyba se da ocekavat kdyz clovek nekontroluje jestli mysql_query probehlo spravne

kdyz neco nefunguje tak je dobry mit $neco = mysql_query("...") or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Komentáre k článkom — založil Tocimanko

Viac jazykov na stranke — založil Marty_SVK

Select s join a viac hodnôt — založil Michal

Jeden input viac mien — založil Codemaster

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý