Chybová hláška – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chybová hláška – PHP – Fórum – Programujte.comChybová hláška – PHP – Fórum – Programujte.com

 

WoSSa0
Newbie
29. 12. 2008   #1
-
0
-

zdravím,
s PHP začínám a narazil jsem na jeden menší problém. Ve svém kódu mám tento řádek:

$nazev_filmu = $radek['movie_name'];

a v prohlížeči mi to vyhazuje tuto chybu na již zmíněném řádku kódu:
Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /3w/kvalitne.cz/s/smelim/tabulka1.php on line 20

Nevíte jak ten kód napsat jinak než ho mám? ( tento kus kódu mám přímo opsaný z knihy )
Děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
30. 12. 2008   #2
-
0
-

To WoSSa : Ono je možné, že máš chybu o řádek nad tím...většinou to hlásí až na dalším řádku...zkus sem hodit větší úsek kódu....ale pravda, že u tohoto znění chyby bych to nepředpokládal....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
WoSSa0
Newbie
30. 12. 2008   #3
-
0
-

To Nefaritus :
Tady přikládám větší kus toho kódu ( celej cyklus kterej tam mám napsanej, chybu mi to vyhodí hned u toho řádku $nazev_filmu...

    while( $radek = mysql_fetch_array( $vysledek ) ) {      

$nazev_filmu = $radek['movie_name'];
$reziser = $radek['movie_director'];
$v_hlavni_roli = $radek['movie_leadactor'];

$filmy_podrobnosti .=<<<EOD
<tr>
<td>$nazev_filmu</td>
<td>$reziser</td>
<td>$v_hlavni_roli</td>
</tr>
EOD;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 12. 2008   #4
-
0
-

asi sem slepej ale chybu tam nevidim...

mimochodem pokud chces do retezce vlozit promennou tak jde udelat i toto:
" neco neco {$radek['movie_name']} neco neco "...
kdyz se to uzavre do {} tak to zpracovava tak jak ma

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
30. 12. 2008   #5
-
0
-

skus namiesto

'
použiť
"
myslym ze v php to je jedno ale na niektorych free hostingoch to robi problemy-ako mne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.79.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 12. 2008   #6
-
0
-

To 7raul : s tim sem se jeste nesetkal... pouzivam ' .. ' na retezce kam nedavam zadne promenne a v ' se to nekontroluje tudiz by to teoreticky melo byt rychlejsi...
ale dobry vedet :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
WoSSa0
Newbie
30. 12. 2008   #7
-
0
-

tak už jsem na to přišel, kde byla chyba, bylo to v kódu nad tímto cyklem ale všem děkuji za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 12. 2008   #8
-
0
-

To WoSSa : no vidis ze si umis poradit i sam... si nekde zapomel ' nebo tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Chybová hláška — založil Dave

Chybová hláška — založil Dolpi

Chybová hláška — založil Montezo

Preg_match chybová hláška — založil artorie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý